armani_makabi

EVROLIGA
Real posle velike borbe pobedio Šarlroa, Makabi pobedio Armani i zabeležio peti trijumf

 

Košarkaši Reala iz Madrida savladli su večeras na svom terenu posle velike borbe belgijski Šarlroa sa 93:89 (17:21 27:19 22:23 23:20) u šestom kolu Evrolige.
Šarlroa je bolje počeo utakmicu i bio je u vođstvu posle prve četvrtine da bi Madriđani uzvratili u drugoj i otišli na poluvreme sa vođstvom od dva poena.
Pobednik se nije mogao naslutiti ni posle tri četvrtine, ali su košarkaši ‘kraljevskog’ kluba bili staloženiji i sigurniji u završnici i uspeli da zabeleže važnu pobedu.
U redovima domaćina najbolji su bili Litvanac Rimantas Pocijus sa 20 i Amerikanac Džejsi Kerol sa 16 poema, a pratio ih je centar španske reprezentacije Serž Ibaka sa 12 poena, devet skokova i pet blokada.
Kod gostiju najviše poena zabeležio je Amerikanac Kris Hil koji je ubacio 18 koševa a upisao je i šest skokova. Njegovi zemljak Kejleb Grin ubacio je 17 a kreator igre Šarlroa Dezmond Malet dao je 15 poena uz četiri asistencije.
Real posle šest mečeva ima četiri pobede i dva poraza dok je belgijski šampion poražen pet puta uz jednu pobedu.
Košarkaši Makabija iz Tel Aviva pobedili su večeras na svom parketu milanski Armani sa 85:76 u šestom kolu Evrolige.
Izraelski šampion zabeležio je tako i petu pobedu u Grupi C i nalazi se na čelu tabele ispred Reala, dok je Armaniju večerašnji poraz četvrti i tim iz MIlana je uz dve pobede na petom mestu u Grupi C iza Partizana.
Makabi je bio efikasan u prvom poluvremenu kada je gostima ubacio 52 poena za prednost od 14 koševa. Do kraja meča izraelci su pokušali da održe razliku ali se italijanski tim vratio u igru i posle trećeg dela zaostajao pet poena.
Ipak, u završnici Makabi je bio bolji a ključnu razliku u igri izraelski tim je napravio u skok igri pošto je zabeležio čak 41 skok od čega 16 u napadu u odnosu na samo 22 skoka gostiju.
Najbolji u domaćem timu bio je centar Sofoklis Skorcinaitis koji je dao 28 poena uz šest skokova. Pobedi je doprineo i Džordana Farmar sa 21 poenom.
Armani je predvodio Danilo Galinari sa 24 poena.

 

Povezana vest:  Zvezdin poraz bez posledica od Žalgirisa