nba_novi_logo

KRAJ NBA LOKAUTA

Igrači se vraćaju u dvorane, agenti pregovaraju sa ekipama

 

NBA liga informisala je košarkaše kako se mogu vratiti u timske dvorane od četvrtka iako nov kolektivni ugovor još nije potpisan. Po prvi put otkako je započeo lok aut 1. jula igrači će biti dobrodošli u dvorane svojih ekipa, objavio je PR najjače košarkaške lige sveta Tim Frank.

Iz NBA lige obavestili su ekipe putem dopisa u utorak uvečer, u kojem takođe stoji da je ekipama dozvoljeno da započnu pregovore sa slobodnim agentima od 9 sati ujutro u sredu, iako službeno novi ugovori ne smu biti ponuđeni niti potpisani pre 9. decembra.

Povezana vest:  Kingsi pobedili Oklahomu u gostima, Bogdanović 15 poena

Treneri, generalni menadžeri i viši dužnosnici klubova ne smeju biti u dvoranama za vreme treninga, sve dok kolektivni ugovor nije potpisan.

-Povratak u Target Centar biće potvrda da je lok aut i službeno gotov. Uskoro posle otvaranja vrata dvorana u četvrtak nadam se da ću videti dečke na treningu – rekao je Kevin Lav, zvezda Minesota Timbervolvsa.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma potpisala novi ugovor sa trenerom Bruksom

Ranije su iz NBA lige poslali dopis u kojem stoji da igrači mogu da započnu s treninzima u petak, a sada je taj termin pomeren za jedan dan. Igrači nisu bili u mogućnosti da koriste timske dvorane za vežbanje otkako je lok aut započeo 1. jula.

Očekuje se da NBA ekipe započnu službeno s trening-kampovima 9. decembra, kao i da sezona 2011/12 započne 25. decembra. Ova NBA sezona biće prva skraćena posle 1998/99 kada je odigrano 50 utakmica regularnog dela. Ove sezone uprava planira odigravanje 66 utakmica regularnog dela, umesto predviđene 82 utakmice.

Povezana vest:  Još traje spor Rusa i Amerikanaca oko finala iz 1972.