nba_novi_logo

NBA VESTI
Još dve utakmice u božićnoj noći
 
Pored tri već zakazane utakmice na otvaranju nove NBA sezone, biće igrane još dve. Košarkaši Oklahoma Sitija će ugostiti Orlando Medžik, a Los Anđeles Klipersi biće gosti Golden Stejt Voriorsa u božićnoj noći.
Ta dva meča dogovorena su u petak, a tri prethodna su već poznata – Boston je u Nju Jorku, Majami u Dalasu, dok je Čikago gost Los Anđeles Lejkersa.
Predsednik NBA lige David Stern izrazio je zadovoljstvo što će ovi mečevi otvoriti novu sezonu nakon što je završila storija „lockouta“ prošle subote. Revidirani raspored utakmica biće zvanično objavljen u utorak uveče na NBA televiziji.
TNT će prenositi prvi meč, a televizija ABC dobija reprizu NBA finala kao i intervjue sa MVP-jem Derikom Roseom i Kobi Brajntom, čiji će Lejkersi igrati svoju prvu utakmicu pod bivši trenerom Klivelanda Majkom Braunom. Poslednje dve utakmice biće prenošene na ESPN-u.
Tander je prošle sezone stigao do finala Zapadne konferencije predvođen Kevinom Durantom, dok je Medžik Dvajta Hauarda nesiguran u svoju budućnost.
-To je potpuno drugačiji dan otvaranja sezone nego ikad dosad i Božićne utakmice su uvek bile veliki dan za NBA ligu – navodi ESPN analitičar Džef Van Gandi u saopštenju.
-Ovo je jedinstvena prilika da na otvaranju odmah gledate branioca titule protiv prošlogodišnjeg finaliste, te Lejkerse s novim trenerom Majkom Braunom. Takve stvari su vrlo ubedljive – rekao je Van Gandi.
Tačno 25. decembra je datum otvaranja sezone, ako Udruženje igrača (CBA) to bude ratifikovalo sledeće nedelje.
Advokati NBA lige i košarkaši okupljeni u udruženju nastaviće pregovore u petak oko preostalih pitanja među kojima su B-stavke liste kao što su testiranje na droge, nacrt o podobnosti i disciplini…
Cilj je završiti u utorak sporazum, tako da bi mogao biti predstavljen na sastanku predstavnika igrača u sredu, kako bi obe strane narednog dana mogle da ga ratifikuju.
Ako se to dogodi, trening kampovi i besplatna agencija biće otvoreni narednog petka.

 

Povezana vest:  Nikola Kalinić te zove na Red Bull Reign!