jokovic

ŽREB ZA EP, SENIORKE
Joković: Nećemo se predavati unapred
 
Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Ana Joković rekla je danas da se naš ženski nacionalni tim neće predavati unapred iako je dobio grupu za „poštovanje“ u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
-Dobili smo Crnogorke, kojima je na prethodnom šampionatu malo nedostajalo da stignu do medalje. Poljska je izvršila smenu generacija i velika je nepoznanica, a Švajcarsku i Estoniju nikako ne smemo potceniti. U svakom slučaju, grupa je za poštovanje, što ne znači da se predajemo, već ćemo se na svakom meču truditi da pružimo maksimum i borimo se za što bolji rezultat – rekla je Jokovićeva.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Francuskoj protiv Crne Gore, Poljske, Estonije i Švajcarske, odlučeno je današnjim žrebom u nemačkom Frajzingu.
Kvalifikacije će se igrati od 13. juna do 14. jula 2013. godine, aplasman na završni turnir obezbediće po dve najbolje selekcije iz pet grupa.
Učešće na Evropskom prvenstvu ranije su obezbedile reprezentacije domaćina Francuske, Rusije, Turske, Češke, Hrvatske i Velike Britanije.
 
Sastavi kvalifikacionih grupa:
A grupa: Belorusija, Izrael, Mađarska, Ukrajina, Portugalija.
B grupa: Crna Gora, Poljska, Srbija, Estonija, Švajcarska.
C grupa: Litvanija, Slovačka, Holandija, Belgija, Slovenija.
D grupa: Španija, Nemačka, Bugarska, Rumunija, Švedska.
E grupa E: Letonija, Grčka, Italija, Finska, Luksemburg.
Povezana vest:  Radonjić zadovoljan pobedom nad Sutjeskom