nba_novi_logoNBA VESTI
NBA sezona počinje na Božić reprizom prošlogodišnjeg finala
 
Iz najjače košarkaške lige sveta NBA lige objavili su raspored za skraćenu sezonu 2011./12. u kojoj će svaka ekipa odigrati 66 utakmica u regularnom delu umjesto predviđene 82.
Sezona će započeti na Božić 25. decembra kada je na rasporedu pet utakmica, između ostalih one između Los Anđeles Lejkersa i Čikago Bulsa, te repriza prošlogodišnjeg NBA finala između Dalas Maveriksa i Majami Hita.
Kako je zbog „lockouta“ sezona skraćena, raspored je prilično zgusnut, pa će tako svaka ekipa barem jednom u sezoni igrati utakmice tri večeri zaredom, a na primer, Atlanta Hokse čeka čak devet utakmica u 12 večeri započevši od njihovog otvaranja sezone 27. decembra.
Lejkersi s druge strane igraju tri utakmice u prva tri dana sezone. Nakon spomenute domaće protiv Bulsa, gostuju kod Sakramento Kingsa pa dočekuju Juta Džez.
Ekipe će odigrati 48 unutar konferencijskih utakmica i 18 utakmica protiv timova iz druge konferencije. Najveći rivali svih vremena Boston Bruinsi i LA Lejkersi snage će odmeriti dva puta. Lejkersi stižu u goste Seltiksima 9. febraura, a meč u Staples Centeru na rasporedu je 11. marta.
Dalas i Majami također međusobno igraju dva puta, a osim na Božić snage će odmeriti i 12. marta u Majamiju.
Regularni deo sezone završava 26. aprila, a doigravanje započinje dva dana kasnije. Datum maksimalne sedme utakmice NBA finala je 26. juna.
Podsećanja radi, NBA sezona trebala je započeti 1. novembra, ali je njen početak odložen zbog „lockouta“. Udruženje igrača i vlasnici klubova nakon dugih su i iscrpljujućih pregovora ipak pronašli „zajednički jezik“ 26. novembra i dogovorili uvslove novog ugovora koji je sada u procesu finalizacije.
Povezana vest:  Tomić: Imamo najveće ambicije, ali ne obećavamo trofeje