dragan_djilas_kss

Đilas: Nije se postavljalo pitanje Ivkovićevog ostanka

 
Predsednik Košarkaskog saveza Srbije Dragan Ðilas rekao je danas da se ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje produžetak saradnje sa selektorom Dušanom Ivkovićem.
-Ovo rukovodstvo nikada neće smenjivati trenera posle jednog neuspeha. Iako ostaje žal sto nećemo igrati na Olimpjskim igrama, ne treba zaboraviti Ivkovićeve prethodne uspehe sa nacionalnim timom. Jedino je bilo pitanje njegovih godina, ali ako može da vodi Olimpijakos, zašto ne bi mogao i reprezentaciju – rekao je Ðilas na konferenciji za novinare u Kući košarke u Beogradu.
Reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u Litvaniji, čime nije izborila plasman na Olimpijske igre u Londonu.
On je dodao da Savez veruje u uspeh u kvalifikacijama za EP, kao i u dobar rezultat na tom takmičenju.
-Selektor je taj koji određuje tim, a ja ne treba u to da se mešam. Hvala svima koji žele da igraju za reprezentaciju, ali nikome ne treba pisati molbe sa dve overene taksene marke da bi nastupali za nacioalni tim – rekao je Ðilas.
On je dodao da očekuje da KSS sledeće godine bude u stabilnoj finansijskoj situaciji koja će moći da pomaže oporavak regionalnih košarkaških centara.
Ðilas je naglasio da će u narednim mesecima sa medijima razgovarati potpredsednici Saveza Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević i Ana Joković .
-Zbog političkih obaveza koje me očekuju u narednim mesecima ne želim da se bilo kakva kampanja vezuje za ovu funkciju – rekao je Ðilas.
Potpredsednik KSS Dejan Bodiroga ocenio je da će najveći rivali Srbije u kvalifikacijama za EP biti Crna Gora i Izrael.
-Cilj nam je da i navijači Srbije vide reprezentaciju, a ideja je da se od pet utakmica koje igramo kao domaćini, dve ili tri održe van Beograda. Već ima zainteresovanih gradova, ali ćemo konačnu odluku doneti nakon detaljnih razgovora – rekao je Bodiroga.
Potpredsednica zadužena za žensku košarku Ana Joković takođe je optimista po pitanju plasmana na EP 2013.
-Ne bih ni sedela na ovom mestu, da ne vidim reprezentaciju na šampionatu Evrope. Potrebno je da pustimo selektora Marinu Maljković da normalno i bez pritiska radi svoj posao – rekla je Joković.
Ona je dodala da će prvo okupljanje ženske reprezentacije biti 26. decembra u Kovilovu i najavila mogućnost da i žene igraju kvalfikacije van Beograda.
U kvalifikacijama za EP muškarci će igrati protiv Crne Gore, Izraela, Islanda, Slovačke i Estonije.
U konkurenciji zena, naš tim sastaće se sa Crnom Gorom, Švajcarskom, Estonijom i Poljskom.
PHOTO: ataimages.rs 
Povezana vest:  Radonjić: Vratili smo se dobrom odbranom