Eddy_Curry_New_York

NBA VESTI
Edi Kuri novi član Majami Hit
 
Čini se da Majami hIt rešava kadrovsku ukrštenicu, barem što se pozicija ispod koša tiče. Nakon ponovnog potpisivanja s Džuvanom Hauardom, Majami je doveo i Edija Kurija, bivšeg igrača Njujork Niksa.
Kao što je to bio slučaj kod potpisivanja ugovora s Hauaardom i Šonom Batierom, Miami ni u ovom slučaju nije otkrio detalje potpisanog dogovora. Kuri je stigao u NBA ligu kao četvrti pik prve runde drafta 2001. godine, a ekipa koja ga je izabrala bila je Čikago Buls.
Kuri je ostao upamćen po uglavnom lošim i tužnim događajima u dosadašnjoj karijeri. Najpre je 2009. godine optužen od strane vlastitog vozača Dejvida Kučinskog za seksualno zlostavljenje, a kasnije su mu iste godine ubijeni bivša djevojka i kćerka. Osim toga, Kuri je bio optužen za neplaćanje poreza koji je iznosio oko četiri miliona dolara.
Amerikanac je kao košarkaš poznat po svojoj prekomernoj težini, ali prema pisanju InsideHoopsa Kuri je izgubio 30-ak kilograma i navodno je trenutno u odličnoj formi. Prvih nekoliko nedelja daće odgovor na pitanje da li je Majami pogrešio dovođenjem igrača problematične naravi.
Povezana vest:  Poziv navijačima: Zajedno do rekorda, zajedno do bronze!