svetislav_pesic_cz_oli

Pešić: Neki ne zaslužuju da budu navijači Zvezde

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je večeras posle pobede protiv Širokog od 83:72 da pojedinci ne zaslužuju da budu navijači crveno-belih.

-Hvala publici, ali mislim da ima nekih koji ne zaslužuju da budu navijači Crvene zvezde. Oni bi trebalo da podrže tim kada se igrači bore. Petar Popović zaslužuje čestitke, ali jedan igrač ne čini tim. Ekipa je igrala izvanredno i raduje me što smo, uprkos porazima, zadržali visok moral na treninzima – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Gistu smanjena kazna na šest meseci

Trener Zvezde je dodao da ne misli da njegov tim ima problema da odbrani igru dva na dva.

-Od deset napada koje rival odigra sedam je u proseku `pik en rol` i nemoguće ga je uvek odbraniti. Drago mi je da smo u ključnim momentima igrali sjajnu odbranu, što nije bio slučaj na nekim ranijim mečevima.

Povezana vest:  Zvezda: Institucija besplatnih karata je 'iskorenjena'

Zvezda je u prvoj utakmici 12. kola Jadranske lige pobedila Široki sa 82:73 i tako prekinula seriju poraza, a meč je posmatrao i novi košarkaš crveno-belih Omar Tomas. Trener gostiju Ivan Velić čestitao je Zvezdi na pobedi i dodao da je bilo evidentno da srpski klub igra pod imperativom pobede.

-Loše smo otvorili utakmicu, međutim uspeli smo da se rezultatski vratimo, ali smo fizički pali. Dosta smo grešili u poslednja četiri minuta, a i Zvezda je poboljšala odbranu i nismo uspeli da slavimo – zaključio je Velić.

Povezana vest:  Ana Dabović treća košarkašica Evrope u 2014. godini