vlada_jovanovic_par_krka

EVROLIGA

Jovanović: Protiv Armanija nećemo čuvati „plus četiri“

 

Trener košarkasa Partizana Vlada Jovanović rekao je danas da je ponosan što će ekipa u četvrtak imati priliku da pred svojim navijačima izbori plasman u TOP 16 fazu Evrolige i da veruje da će energija sa tribina nositi crno-bele do trijumfa.

-Ovo je mlada i neafirmisana ekipa, koja će u četvrtak imati prilku da izbori plasman u TOP 16 iz, kako ste je vi novinari nazvali, grupe smrti. Ja sam ponosan na takvu situaciju – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Radnički bolji od Olimpije

Evroliga je meč između Partizana i Armanija proglasila za derbi kola.

-Utakmica nosi veliki ulog, ali ne smemo da podlegnemo pritisku. Svi bismo oberučke prihvatili da nam je neko pre početka sezone ponudio da o plasmanu u narednu rundu odučujemo u poslednjem kolu pred svojom publikom – dodao je Jovanović.

On je podsetio da je MiIan Mačvan imao problema sa leđima još u Madridu, ali da je jutros trenirao i da bi trebalo da bude spreman za duel sa Armanijem. Košarkaši Partizna pobedili su sa četiri poene razlike u Milanu (69:65), što znači da bi crno-beli i porazom manjim od tri razlike otišli u TOP 16.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Vizardsa u debiju novog trenera

-Mi ćemo svakako pokušati da dobijemo i ne razmišljamo u tim kalkulacijama. Zadovoljan sam kako se igrači odnose prema dresu Partizana i smatram da ovaj tim nije samo Nikola Peković, iako je on ostavio veliki trag. Videćemo kako će ekipa reagovati na pune tribine, veruem da će nam publika doneti dodatno samopuzdanje – rekao je Jovanović.

Partizan je u dosadašnjem delu Evrolige ostvario četiri pobede i pet poraza, a Armani ima trijumf manje. Srpski šampion u poslednje vreme pruža slabije partije, izgubio je dva meča u Evroligi protiv Reala i Šarlroa, dok je u okviru Jadranske lige pretrpeo ubedljiv poraz od Cedevite.

Povezana vest:  Tomašević: Srbija protiv kosovskih klubova na Jadranu

-Pokušaćemo da iskoristimo pritisak sa tribina i da će nas on maksimalno motivisati. Srećni smo što ćemo pred svojim navijačima igrati meč koji odlučuje o plasmanu u dalju rundu takmičenja. Očekujem da uz dobru igru, borbenosti i podršku sa tribina zabeležimo pobedu – rekao je Vladimir Lučić.

U takmica 10. kola C grupe Evrolige Partizan – Armani igra se u četvrtak od 20.45 sati u Pioniru.