kosarkaskaligasrbije_logo

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE

Žigeranović MVP prvog dela sezone

 

Centar čačanskog Borca Ivan Žigeranović najkorisniji je igrač (MVP) prvog dela Košarkaške lige Srbije (KLS), objavljeno je na veb sajtu tog takmičenja. Iza Žigeranovića sa 361 indeksnim poenom u „top pet“ još su Darko Balaban iz Smedereva (330), Branko Milisavljević iz Mega Vizure (312), Marko Popović iz Sloge, koji je tri kola pre kraja polusezone otišao u Španiju (297), i Slobodan Božović iz Sloge (267).

Povezana vest:  Radonjić: Borba je samo za titulu, ne za život i smrt

Najbolju petorku KLS posle prvog dela čine bekovi Milisavljević I Miloš Dimić (FMP), krilni centri Nikola Kalinić (Vojvodina) i Rastko Dramićanin (Borac) i centar Žigeranović. Najbolji strelac je Milisavljević sa 289 poena, a u „top pet“ su i Žigeranović 262, Popović 253, Balaban 247 i Dimić 244.

Zavesa na prvi deo KLS spuštena je jučerašnjom utakmicom 13. kola u kojoj je Vojvodina pobedila Smederevo sa 93:67 i obezbedila vođstvo na tabeli sa skorom 11/2. Slede Sloga, BKK Radnički i Mega Vizura sa 9/4, pa Borac, Tamiš i Smederevo sa 8/5. Od osmog mesta na tabeli nalaze se Radnički FMP 6/6 (-1), OKK Beograd 6/5 (-2), Metalac i Sloboda 4/9, Železničar 3/9 (-1), Napredak I Proleter 2/11.

Povezana vest:  Partizan u neizvesnoj završnici pobedio Cibonu

Takmičenje u KLS nastavlja se za vikend utakmicama 14. kola, pa sledi pauza do 15. januara 2012. godine. U Železniku se dana (18.00) igra finale Liga kupa: Radnički FMP – Metalac, a pobednik stiče pravo učešća na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, u februaru 2012. godine.

Na tom turniru igraju srpski klubovi u Jadranskoj ligi – Partizan,Hemofarm, Radnički KG i Crvena zvezda BG, kao i tri prvoplasirane ekipe KLS na polusezoni (Vojvodina, Sloga, BKK Radnički).

Povezana vest:  Dragićević: Ostaje žal za plasmanom u finale