nba_novi_logo

NBA VESTI

Pobeda Klipersa, poraz Lejkersa

 

Na otvaranju 66. prvenstva najjače košarkaške lige sveta (NBA) odigrano je pet utakmica u kojima su gosti zabeležili čak tri pobede. Najubedljiviju ostvarili su Klipersi, za koje mnogi tvrde da će biti najprijatnije iznenađenje šampionata.

Dolazak Krisa Pola u njihove redove očigledno je bio pun pogodak pošto je svojim kreacijama pokrenuo saigrače koji su ubedljivo savladali savladali Golden Stejt sa 105:86 iako je na poluvremenu domaćin vodio sa 43:41.

Povezana vest:  Francuska preko Turske do četvrtfinala EP

Trio Pol, Blejk Grifin i Čonsi Bilaps postigao je tri petine od ukupnog broja koševa Klipersa, a prednjačio je Grifin sa 22 poena, pri čemu je uhvatio i sedam lopti. Koš manje ubacio je Bilaps, uz pet skokova i četiri asistencije, dok je Pol utakmicu završio sa 20 poena i devet asistencija.

Derbi večeri odigran je u Stejpls centru u Los Anđelesu gde je Čikago savladao Lejkerse sa 88:87. Košem 4,8 sekundi pre isteka vremena utakmicu je odlučio Derik Rouz. Prethodno, Kobi Brajant je izgubio loptu 11 sekundi pre kraja, a u poslednjem napadu Lejkersa njegov šut je izblokirao Luol Deng.

Povezana vest:  Džikić: Moramo da ograničimo kontranapad i skok FMP-a

Brajant je sa 28 koševa, ipak, bio najefikasniji akter meča. Uz to, imao je sedam skokova i šest asistencija. U pobedničkom timu istakao se Rouz sa 22 poena i pet asistencija, Deng je ubacio koš manje, dok je učinak Karlosa Buzera iznosio 15 poena i šest uhvaćenih lopti.

Rezultati prvog dana 66. prvenstva NBA lige:

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Jovanović: Derbi uvek znači i posebnu motivaciju

Njujork – Boston 106:104

Dalas – Majami 94:105

L.A. Lejkers – Čikago 87:88

Oklahoma – Orlando 97:89 i

Golden Stejt – L.A. Klipers 86:105