partizan_pozdrav_par_efes

EVROLIGA

Partizan kažnjen sa 30.000 evra zbog ponašanja navijača

 

Uprava košarkaške Evrolige kaznila je danas Partizan sa 30.000 evra zbog ponašanja navijača na utakmici sa Armanijem u poslednjem kolu prve faze takmičenja. Partizan je danas objavio izvode iz izveštaja delegata u kome se navodi da su gostujući navijači bili ometani laserom tokom izvođenja slobodnih bacanja, kao i da su tokom poslednjih pet minuta meča u teren ubacivani upaljači i olovke, i da je na terenu eksplodirala petarda neposredno po završetku meča.

Povezana vest:  Srbija izgubila i od Gruzije na turniru u Francuskoj

-Disciplinski sudija upozorio je Partizan da će biti strožije kažnjen ukoliko se takvo ponašanje nastavi. I za svaki i najmanji prekršaj. Tako da je u ovom slučaju klub kažnjen minimalnim kaznama, ali za svaki prekršaj posebno što je ukupno 30.000 evra! – piše u saopštenju šampiona Srbije.

Partizan je naveo da su uzete u obzir i prethodne tri godine I prekršaji zbog koga je klub ranije kažnjavan.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Ivković i dalje optimista

-(Zato) svaki novi prekršaj dovodi do još oštrijih kazni. Bez obzira što je naš tim završio ovogodišnje takmičenje u Evroligi, svaki prekršaj se uzima u obzir i pretnja je za svaku narednu sezonu….

-Partizan moli svoje navijače – dodaje se u šaopštenju, „da navijaju na fer i korektan način na svim utakmicama u svim takmičenjima u kojima klub iz Humske igra. Ubacivanjem predmeta na teren, korišćenjem lasera ili sličnih neprimerenih sredstava, štetu nanose samo klubu za koji navijaju“.

Povezana vest:  Andreja Milutinović u crno-belom timu