Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uoči utakmice protiv Hrvatske na turniru u Kordobi, koja je generalna provera za OI u Riju, rekao je da očekuje pravi takmičarski duel i primetio da nema onog pritiska kao ranije kad se sastaju ove dve selekcije.

Srbija će protiv Hrvatske igrati bez lakše povređenih Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića.

Povezana vest:  Ivković saopštio spisak od 19 igrača za EP u Litvaniji

-Moramo, u kakvom god sastavu, protiv Hrvatske da odigramo dobru utakmicu, to nam je poslednji test pred Olimpijske igre. Iako su dueli Srbije i Hrvatske uvek nosili dodatnu težinu, čini mi se da se taj psihološki pritisak smanjio. Imamo samo opterećenje da igramo muški, čvrsto, snažno, takmičarski – rekao je Đorđević za sajt KSS.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, PARIZ, Crno beli pozvali navijače da smisle slogan

Selektor se osvrnuo i na poraz od Argentine prethodne noći.

-Ambijent na utakmici protiv Argentinaca bio je fenomenalan, suđenje domaćinsko, što je sasvim normalno. Mi smo u početku gledali kako oni igraju, a onda smo se i mi prikljueili. Dok smo se probudili, oni su bili na 15 poena viška. Onda smo počeli da igramo i odgovaramo. Košarkaški smo izgubili utakmicu, pravu bitku. Teodosićeva povreda na pola koša nam baš bila potrebna, verovatno bismo ušli u drugačiju završnicu –  ocenio je Đorđević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Marjanović dobar u pobedi San Antonija, loše veče Bjelice

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 23 sata.