Seniorska reprezentacija Srbije je ostvarila sjajan rezultat na Evropskom prvenstvu „C“ grupe u Sloveniji – naši momci su u finalu savladali domaćina Sloveniju sa 6:2, i time osvojili zlatnu medalju! Uz ovu pobedu, Srbija je kao pobednik turnira obezbedila naredne godine učešće u „B“ grupi evropskog bejzbola.

Orlovi nisu dobro počeli turnir, doživevši neočekivan i ubedljiv poraz od Finske – 4:14, i stvari nisu dobro izgledale. Nakon toga Srbije se vratila u igru raznevši Norvešku sa 21:3, da bi posle dana pauze igrali odlučujući meč za vrh tabele sa Irskom.

Povezana vest:  Ragbi 13: Rusija i Ukrajina igraju u Beogradu

U dramatičnom meču u kome je Srbija vodila sa 3:0 i 5:3, Irci su se pokazali kao ozbiljan protivnik preokrenuvši meč na 6:5. Ipak, naša reprezentacija odličnim udaranjem ponovo dolazi u vođstvo i na kraju meča slavi sa 9:6.

I konačno u finalu Srbija je odigrala ubedljivo najbolji meč! Pred punim tribinama i protiv domaćina silno motivisanog da pred svojom publikom osvoji zlato i uđe  “B” grupu, Orlovi su bili od početka odlični i na udaranju i u odbrani. Pitanje pobednika i nije dolazilo u pitanje iako je meč bio pun tenzije – Srbija je brzo povela sa 4:0, kasnije i sa 5:2, da bi u poslednjem napadu dodala poen i ugasila nade Slovenaca da u 9. izmeni mogu do čuda. Srbija – Slovenija 6:2!

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Norvežanin Jansrud pobednik spusta u Kicbilu

Ceo tim Srbije je odigrao odličan turnir a dobijene su i dve individualne nagrade:

Danijel Kozjak – MVP turnira

Predrag Kukoleča – Najbolji udarač turnira

Reprezentacija Srbije:

Danijel Kozjak, Predrag Kukoleča, Aleksandar Berec, Dušan Milovanović, Slobodan Bogdanović, Nikola Ignjatović, Ivan Šijačić, Marko Badovinac, Danilo Cvijović, Vladimir Saravolac, Aleksandar Milić,Bojan Ninić, Strahinja Stajić, Dušan Nakić, Vladan Jovanović i Marko Marjanović. Treneri: Momčilo Kojić i Bel Persi.

Povezana vest:  Oko tri hiljade učesnika na Beogradskoj rolerijadi