dragan_djilas_kss_1

Ðilas: Osvajanje zlata na EP 2013. jedan od glavnih ciljeva

 

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) Dragan Ðilas rekao je danas da je jedan od glavnih ciljeva te organizacije da muška reprezentacija na prvenstvu Evrope 2013. godine osvoji šampionsku titulu.

-Siguan sam da ćemo u narednoj godini uspešno prebroditi kvalifikacije, a onda 2013. na šampionatu u Sloveniji, verujem uz veliku podršku naših navijača, osvojiti zlatnu medalju – izjavio je Ðilas na novogodišnjem koktelu KSS u beogradskom hotelu „Zira“.

Povezana vest:  ABA liga: Zbog korona virusa odložena utakmica FMP - Zadar

On je priznao da celu organizaciju i dalje boli neuspeh na ovogodišnjem kontinentalnom prvenstvu u Litvaniji. Ðilas je naveo i da dosta očekuje od ženske seniorske reprezentacije, koja takođe igra kvalifikacije za EP.

-Mnogo očekujemo od devojaka sledeće godine. Ako naprave dobar rezultat, moći ćemo da tražimo više novca za žensku košarku. Cilj nam je da i devojke počnu da prave rezulzate kakve ima muška selekcija – poručio je Ðilas.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Ivković: Imamo najveći prostor za napredak

Prvi čovek KSS naveo je i da je dobra stvar to što će publika u celoj Srbiji moći da gleda nacionalni tim, jer će se utakmice kvalifikacija za EP igrati i van Beograda.

-Hvala svima koji su pomogli srpsku košarku, pogotovo onima koji su ostali uz nas i posle slabog rezultata u Litvaniji. Trudili smo se da uvedemo neke nove vetrove u savez i do sada smo vratili sve dugove koje smo imali – zaključio je Ðilas.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati petog kola Evrolige

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković istakla je da je košarka „miljenica naše nacije“ i da je „opravdala to što ulažemo u ovaj sport“.

-Moramo da nastavimo da poštujemo i negujemo kosarkašku tradinicu koju imamo – poručila je Samardžić Marković.

Novogodišnjem koktelu prisustvovala su brojna poznata imena iz sveta košarke, među kojima Predrag Danilović, Svetilav Pešić, Zoran Sretenović, Dragan Todorić i Nebojša Ilić.