Zvezda – Nimburk (20h)
 
aleksandar_trifunovic_trener_kk_czTrener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je su njegovi košarkaši svesni značaja utakmice protiv Nimburka u četvrtom kolu druge faze Evrokupa.
-Ne treba pričati o značaju utakmice, a ne želimo ni da tražimo olakšanja u realnim stvarima, odnosno povredama. Ne bežimo ni od uloge favorita, kako to mediji vole da predstavljaju…Ulažemo velike napore i svim srcem želimo da pobedimo – rekao je Trifunović novinarima. 

Zvezda ima učinak od tri pobede i poraza, dok češka ekipa ima učinak od 2/2. Eventualna pobeda Zvezdi bi najverovatnije donela plasman u osminu finala.
-Pred retko koju utakmicu se može reći da smo favoriti, kao i unapred kazati da ćemo pobediti. Pred ovu utakmicu to posebno važi. Oni su ozbiljna ekipa, koja četiri godine igra u istom sistemu. Sa dve poslednje pobede i angažovanjem novog igrača, pokazali su da imaju svoje ambicije – rekao je Trifunović. Probleme sa povredama imaju plejmejker Boris Bakić, koji je dobio udarac na Kup utakmici, kao i bek Filip Videnov, koji je imao problema sa skočnim zglobom, a u subotu je dobio udarac u isti zglob. 

Trifunović je kazao da od kada je došao u klub nije na treninzima imao na raspolaganju sve igrače, kao i da timu u radu volonterski pomažu neki igrači bez ugovora. 

Karte se prodaju sutra na blagajnama Pionira, a koštaju 400 i 800 dinara. Utakmica počinje u 20.00. 

Povezana vest:  Sezonske karte Košarkaškog kluba Crvena zvezda u prodaji od ponedeljka