nba_novi_logo

NBA VESTI

Ori: Džekson je kriv za sukob između Brajanta i O“Nila

 

Bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa Robert Ori optužio je bivšeg trenera Fila Džeksona da je glavni krivac za svađu između Kobija Brajanta i Šekila O“Nila.

-Džekson je započeo tu svađu, jer je često na trenizima znao da kaže:“Kobi je rekao ovo o Šeku, O“Nil je rekao ono o Kobiju“. Nismo mogli da verujemo šta se dešava, jer su samo dan ranije išli jedan drugom u zagrljaj i proslavljali pobede – rekao je Ori.

Povezana vest:  Partizan prvo gostuje u Atini, pa dočekuje Barsu

Odnosi dva košarkaša bili su skladni do 2002. godine, kada su Lejkersi osvojili tri uzastopne titule, a do sukoba je došlo kada su počeli da izostaju rezultati.

-Fil kao da je voleo da u timu postoji konflikt takve vrste. Kasnije su se u to umešali i mediji, a Kobi i Šek su počeli da rade nešto što više nije imalo smisla – dodao je Ori.

Povezana vest:  Sting nastupa u poluvremenu NBA ol-star utakmice

O“Nil je često u rep pesmama „prozivao“ Kobija, pominjući njegovu familiju, a nakon odlaska iz Lejkersa 2004. godine govorio je da njegov bivši saigrač nije sposoban da ekipu sam odvede do titule. Ori je 16 godina igrao u NBA ligi, sa Hjustonom i San Antoniom osvojio je po dve titule šampiona, a tri sa Lejkersima i jedan je od osam igrača u istoriji najjače košarkaške lige koji je vlasnik sedam ili više šampionskih prstenova.

Povezana vest:  Amerikanac Džeferson dobio otkaz zbog nepoštovanje himne