Obradović: Protiv Partizana do prve pobede u Top 16 

zeljko_obradovic_panatenaikosTrener košarkaša Panatinaikosa Željko Obradović rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da u duelu sa Partizanom u Beogradu dođe do prve pobede u Top 16 fazi Evrolige. 
-Ova utakmica nema rezultatski značaj za nas, pošto smo izgubili šanse da se plasiramo u četvrtfinale. Uprkos tome, pokušaćemo da igramo dobro i da se izborimo za pobedu. Niko nije očekivao da ćemo posle četiri kola biti bez pobede u Top 16 fazi. Želimo da trijumfujemo u obe utakmice do kraja takmičenja – izjavio je Obradović za sajt Evrolige. 
Igrač Panatinaikosa Milenko Tepić, koji je letos došao iz Partizana, kaže da grčki tim nema drugu opciju osim da odigra najbolje što ume i pokuša da popravi utisak. 
-Znamo kakva atmosfera nas čeka u hali Pionir. Iako nemamo šanse za četvrtfinale, naš cilj je da odigramo najbolje što umemo. Sa druge strane, Partizan ima priliku da se plasira dalje i to je dobro za njih. Za mene će ovo biti poseban meč jer ću prvi put posle tri godine igrati u Pioniru protiv Partizana – kazao je on. 
Panatinaikos je u dosadašnjem toku takmičenja u Grupi E Top 16 faze Evrolige zabeležio sva četiri poraza. 
Partizan ima tri pobede i jedan poraz i u slučaju sutrašnjeg trijumfa i pobede Barselone nad Marusijem, crno-beli će izboriti plasman u četvrtfinale. 
Sutrašnja utakmica između Partizana i Panatinaikosa igra se u hali Pionir od 20.45. 

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGE, Siriščević: Zvezda je favorit, ali želimo da iznenadimo