euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Galatasaraj posle produžetka pobedio Olimpijakos, Barsa pobedila Makabi

 

Košarkaši Galatasaraja večeras su u Istanbulu posle produžetka pobedili gostujući Olimpijakos sa 78:77, u utakmici drugog kola Grupe E druge faze Evrolige. Domaći tim vodio je dve sekunde pre kraja četvrte četvrtine sa tri poena razlike, ali je Kostast Sloukas pogodio koš sa svoje polovine terena i izborio dodatnih pet minuta utakmice.

Povezana vest:  Vujošević: Novak zaslužuje da se borimo za njega

Galatasaraju je ovo prva pobeda u Top 16 fazi, dok je Olimpijakos doživeo drugi poraz. Na tabeli Grupe E prvi je moskovski CSKA sa dve pobede, a Anadolu Efes ima pobedu i poraz. Najefikasniji igrač večerašnje utakmice bio je Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa sa 24 poena. U pobedničkom timu istakli su se Džejmon Lukas sa 17 i Jaka Laković sa 16 poena. U 3. kolu Grupe E sastaće se Olimpijakos – Anadolu Efes i CSKA – Galatasaraj.

Povezana vest:  EVROLIGA, Real posle velike borbe pobedio Šarlroa, Makabi pobedio Armani i zabeležio peti trijumf

Košarkaši Barselone pobedili su večeras u Tel Avivu domaći Makabi sa 71:57 (12:19, 10:17, 13:15, 15:27) u utakmici drugog kola Grupe H druge faze Evrolige. Posle neizvesne prve tri četvrtine, gosti su u poslednjoj deonici meča uspeli da se rezultatski „odlepe“ i dođu do pobede.

Najefikasniji igrač utakmice bio je krilni centar Barselone Erazem Lorbek sa 18 poena, dok je Makabi predvodio Kejt Lengford sa 17. Reprezentativac Srbije Kosta Perović dao je četiri poena i imao četiri skoka za gostujući tim.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Dušan Ivković: Znao sam da ćemo da pobedimo!

Barseloni je ovo bila druga pobeda u Top 16 fazi, dok Makabi sada ima pobedu i poraz, kao i Kantu. Poslednji na tabeli Grupe H je Žalgiris sa dva poraza.