radnicki_cedevita

Pavković: Cilj Radničkog je plasman u Evropu

 

Kapiten košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miljan Pavković izjavio je danas da očekuje da njegov tim protiv Hemofarma započne niz pobeda koja će im omogućiti plasman u Evrokup.

-Očekuju nas teški i bitni mečevi. Pokušaćemo da dobijemo sve četiri vezane utakmice kod kuće i tako ostanemo na putu koji smo zacrtali, a koji vodi ka plasmanu u Evrokup. Favoriti smo u predstojećim mečevima i verujem da ćemo se izboriti sa tim pritiskom – rekao je Pavković.

Povezana vest:  Važna obaveštenja KK Crvena zvezda Meridianbet o utakmici 21.kola Evrolige

Prva u nizu teških utakmica je sutra protiv Hemofarma, a zatim u Kragujevac stižu Široki, Crvena zvezda i Olimpija.

-Vršcani su nas pobedili u prvom meču i to nas tera na oprezan pristup. Radi se o izrazito mladoj ekipi, sa svega par iskusnih igrača, koja ulaže dosta energije. U poslednje vreme imaju dosta problema, ostali su bez jednog od najkorisnijih igrača čitave lige Savovića i trenera Lukajića – rekao je Pavković.

Povezana vest:  CSKA slavio u produžetku, presudio Teodosić

Plejmejker Radničkog osvrnuo se i na ambicije Kragujevčana u Kupu Radivoja Koraća, gde ih na početku čeka duel sa novosadaskom Vojvodinom.

-Pobedili smo Novosađane u pripremnom periodu, ali sada neće biti nimalo lako. Naše ambicije su veće, želimo da dođemo do finala. Kup je specifično takmičenje jer se igra po jedan meč, tako da tu nema favorite – poručio je Pavković.

Povezana vest:  Raduljica: Nadam se da ćemo i na SP igrati u pravoj formi

Utakmica 17. kola Jadranske lige Radnički – Hemofarm igra se sutra od 17 časova u Kragujevcu.