hemofarm-ekipa

Bogavac novi trener Hemofarma

 

Uprava košarkaškog kluba Hemofarm imenovala je danas Nebojšu Bogavca za novog trenera muške seniorske ekipe. Bogavac će predvoditi Vrščane do kraja sezone, uz mogućnost produženja saradanje, a pomagaće mu dosadašnji pomoćni trener juniorske ekipe Miljan Ivanović i Goran Topić.

-Odlučili smo se na ovaj korak, jer je Bogavac ostavio veliki trag u vršačkoj košarci igrajući za Hemofarm u periodu od 2001. do 2005. godine. Smatramo da Bogavac može da prenese dobru energiju na igrače i tako stvori uslove da se ostvare ambicije kluba za sezonu 2011/12 – kaže se u saopštenju kluba.

Povezana vest:  Partizan ubedljivo pobedio Crnokosu

Bogavac je završio Višu trenersku školu o ovo će mu biti prvo trenersko iskustvo, s obzirom da je igračku karijeru završio prošle sezone. Bogavac je košarkašku karijeru počeo u cetinjskom Lovćenu, a afirmisao se u sadašnjem klubu za koji je igrao do 2005. godine.

Novi trener Hemofarma igrao je i za španski Breogan, francuske Le Man i Asvel, gde je završio karijeru.  Kao kapiten vršačkog tima osvojio je prvi i za sada jedini klupski trofej, namenjen prvaku Jadranske lige 2005, a proglašen je i za najboljeg igrača finalne utakmice. Bogavac je 2003. godine kao član nacionalnog tima Srbije i Crne Gore učestvovao na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Povezana vest:  16. KOLO NLB LIGE, Važna pobeda Radničkog