nba_novi_logo

NBA VESTI

Oklahoma bolja od Dalasa, Čikago poražen u Filadelfiji

 

Košarkaši Oklahome pobedili su u večeri između srede i četvrtka šampiona NBA Dalas sa 95:86, dok je lider istočne konferencije Čikago poražen u Filadelfiji sa 82:98, Minesota je izgubila u Indijani sa 109:99, uz četiri poena srpskog košarkaša Darka Miličića.

Oklahoma je stigla do 17. pobede u sezoni na gostovanju vladajućm šampionu Dalasu. Tanderese je do pobede vodio Rasel Vestbruk sa 33 koša, a Kevin Durant je dodao 23 uz 13 skokova. Kod domaćina istakao se rezervista Džejson Teri koji je dao 25 koševa, a po 12 su ubacili Brendon Rajt i Šon Merion.

Povezana vest:  Ivković: Nisam ni sanjao ovolike probleme

U duelu dve prvoplasirane ekipe Istočne konferencije Filadelfija je na svom terenu nadigrala Čikago. U pobedi svog tima američki reprezentativac Andre Igudala dao je 19 koševa uz devet skokova, a sličan učinak uz jedan skok manje imao je Tadeus Jang. Ukupno pet košarkaša Filadelfije ubacilo je deset I više koševa.

Kod Čikaga bolji od ostalih bio je Sidžej Vatson sa 20 koševa, a najbolji igrač Bulsa Derek Rouz ubacio je 18. Minesota za koju nastupa srpski košarkaš Darko Miličić poražena je u Indijanapolisu i sada ima skor od 12 poraza i deset pobeda.

Povezana vest:  Kompanija "Lukoil" naredne četiri godine uz Crvenu zvezdu

U ekipi Indijana Pejsersa Deni Grendžer bio je izuzetno efikasan sa 36 poena, a pobedi je doprineo i Daren Kolinson sa 20. Miličić je za svoj tim na parketu proveo nešto više od 18 minuta I postigao četiri poena i imao tri uhvaćene lopte. Bivši košarkaš Partizana Nikola Peković bio je dobar u poraženom timu postigavši 13 poena uz 12 skokova.

Povezana vest:  EVROLIGA, Domaćini favoriti u sutrašnjim mečevima Evrolige

U ostalim mečevima Majami je poražen od Milvokija sa 97:105, Boston je na svom terenu bio ubedljiv protiv Toronta 100:64, a Feniks je savladao Nju Orleans sa 120:103. Orlando je bio bolji od Vašingtona 109:103, Nju Džersi od Detroita 99:96, Los Anđeles Klipersi pobedili su Jutu 107:105, a do trijumfa su stigli i košarkaši Portlanda koji su ubedljivo savladali Šarlot sa 112:68. U derbiju Teksasa San Antonio bio je bolji od Hjustona sa 99:91.