aleksandar_trifunovic_trener_kk_crvena_zvezdaRezultatska kriza u redovima Crvene zvezde

Trifunović: Opravdanja nisu potrebna

 

Situacija u kojoj se našla Crvena zvezda nakon pet odigranih kola TOP 16 faze Evrokupa u nekoj drugoj situaciji bila bi sjajna- crveno-beli imaju skor od 3 pobede i 2 poraza i drže sudbinu u svojim rukama pred poslednji meč. Ipak, kada se zna da su naši momci prokockali dve „meč lopte“ na svom parketu protiv Turk Telekoma i Nimburka i da ih samo pobeda protiv ACB ligaša Gran Kanarije vodi u TOP 8…iz tog ugla situacija nije ružičasta.

Povezana vest:  Glasajte za RED PASSION – počelo je polufinale

„Bazičnim greškama u odbrani uveli smo Nimburk u ritam koji su Česi i želeli. Način na koji Amerikanac Artur Li vodi ekipu je proizvod njihove uigranosti i četvorogodišnjeg rada. Kako je vreme odmicalo nismo uspevali da dostignemo razliku i gubili smo kontinuitet i koncentraciju u odbrani. Psihologija je odigrala ključnu ulogu“, kaže u analizi duela sa Nimburkom Aleksandar Trifunović.

Povezana vest:  Kahasol doveo Dozijera

Glavni cilj zvezdinog stručnog štaba je kako izaći iz rezultatske krize.

-Nema mnogo filozofije. Treba da nastavimo sa radom, u okviru mogućnosti koje imamo. Nisam slučajno pričao posle tri dobijena meča da ništa nije gotovo. Razumem i euforiju i glad navijača za dobrim rezultatima, ali je realnost takva kakva jeste. Mogu da nađem hiljadu opravdanja, ali nam to ne treba. Utakmicu smo isključivo izgubili na terenu – smatra Trifunović.

Povezana vest:  Veliki preokret Oklahome protiv Čikaga, Pokuševski pet pena