pesic_basketlend

Svetislav Pešić: Meč sa Cedevitom je veliki izazov za nas

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić ocenio je danas da zagrebačka Cedevita, posle Makabija, ima tim sa najzvužnijim imenima u Jadranskoj ligi i da će to biti dodatni izazov za njegovu ekipu.

-To je ekipa koja je pravljena za vrhunski rezultat. Sastavljena je od izvanrednih Amerikanaca, koji su na svojim pozicijama možda i najbolji u ligi. Ne treba zaboraviti veoma iskusne i prekaljene igrače poput Smodiša i Bagarića i još nekolicinu hrvatskih reprezentativaca – kazao je Pešić.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde i dalje neporaženi u ABA ligi

Crvena zvezde i Cedevita sutra će u Zagrebu odigrati odloženi meč 17. kola regionalne lige.

-Igramo protiv veoma kompaktne ekipe koja je odlično pokrivena na svim pozicijama i koja ima kontinuitet dobrih igara o čemu najbolje svedoči podatak da su izgubili samo četiri utakmice. Nema sumnje da nas čeka veoma težak protivnik, ali to nam predstavlja dodatni izazov – istakao je Pešić.

Povezana vest:  NBA rezultati, nedelja 7. februar

Crvena zvezda je poražena na prethodna dva gostovanja ove sezone u glavnom gradu Hrvatske, protiv Cibone i Zagreba.

-Pokušaćemo da meč uvedemo u neizvesnu završnicu kao što je to bio slučaj u Beogradu, kada smo tesno izgubili poenom razlike. U ovom trenutku ne razmišljamo o pobedi i porazu već samo o tome da odigramo dobru utakmicu – zaključio je Pešić.

Povezana vest:  Marjanović: Ne smemo da potcenimo MZT

Utakmica Cedevita – Crvena zvezda igra se sutra od 20 sati u Zagrebu.