vanja_udovicic_kzn_sos

Udovičić: Hrvatska da se bavi sobom, a ne Srbijom

 

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbija Vanja Udovičić ponovio je danas da njegova ekipa na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu nije namerno izgubila utakmicu sa Crnom Gorom i na taj način uticala da Hrvatska ostane bez polufinala.

-Mislim da je suludo tražiti greške u drugima, potrebno je okrenuti se sebi. Crna Gora je u tom meču bila motivisanija, ali je i inače odigrala odličan turnir. Ja, kad izgubim, prvo gledam svoje, a potom tuđe greške. I Hrvatska ne bi trebalo da se bavi Srbijom nego sobom. Neka prvo pogledaju svoje igre, statistiku, pa neka onda pričaju o drugima – rekao je Udovičić za hrvatske medije.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije sutra se okupljaju za Svetsku ligu

Srpski vaterpolista kazao je i da bi svaki od reprezentativaca trebalo da dobije nagradu od po 38.000 evra.

-Od države ćemo dobiti po 20.000, to je sigurno, a savez je obećao još po 18.000. Kroz te nagrade i kroz priznanja nakon završetka karijere, Srbija pokazuje kako poštuje sportiste. Vlada je tim potezom nagradila naš veliki trud jer mi sportisti smo u ovom trenutku najbolji ambasadori Srbije – naveo je Udovičić.

Povezana vest:  Šoštar: Situacija u Partizanu je dramatična

On je podsetio da je 27. januara, kada je odigrano i finale na EP u Ajnhovenu, ušao u istoriji srpskog sporta. Novak Ðoković odbranio je trofej na Australijan openu, a rukometaši su osvojili srebro na EP.

-Dokazali smo da je mala Srbija u sportu jako velika. Tri finala u jednom danu, dva zlata i jedno srebro, to je malo ko postigao u istoriji. Na dočeku u Beogradu nas i rukometaše došlo je da pozdravi 20.000 ljudi, iako je temperatura bila minus deset. Doček kakav zaslužuju šampioni. To je kao da vam leti dođe 100.000 – zaključio je Udovičić.

Povezana vest:  Vujasinović: Napredovali smo, hoćemo pobedu u Rumuniji