nebojsa_covic_2011_usp

Čović: Zvezda neće tolerisati zakulisane radnje
 
Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović izjavio je danas da njegov klub neće tolerisati „zakulisane igre“ koje u krajnjoj nameri imaju za cilj da utiču na koeficijent i plasmana srpskih, hrvatskih i slovenačkih timova.
Košarkaši Zvezde poraženi su sinoć od Cedevite sa 96:91, u odloženoj utakmici 17. kola Jadranske lige, koja je izazvala mnogo polemike zbog tendecioznog suđenja.
-Zahtevamo da nam Danko Radić i sudijska komisija na čelu sa Alešom Kamnikarom da stav o navedenoj utakmici. Svestan sam da ovim nećemo promeniti rezultat, ali ovo je na neki način poslednje upozorenje da Crvena zvezda neće tolerisati ovakve zakulisane igre koje u krajnoj nameri za cilj možda imaju “peglanje“ koeficijenata između srpskih, hrvatskih i slovenačkih timova – rekao je Čović.
Prvi čovek crveno-belih namerava da istraje u nameri da se izbori za dostojan tretman Crvene zvezde u regionalnom takmičenju.
-Očigledno je da ulazimo u period u kome nas očekuje serija razgovora sa čelnicima Jadranske lige na temu ravnopravnih odnosa i reorganizacije lige. Postavlja se pitanje kome je potrebna ovakva liga? Onima kojima takva liga treba neka je igraju, ali onda se neće zvati regionalna, već liga za namirivanje – rekao je Čović.
Predsednik Crvene zvezde naglasio je da očekuje podršku i drugih klubova za zajednički cilj, a to je da liga bude potpuno regularna i da svi klubovi u njoj imaju ravnopravan tretman.
-Nismo za rat, ali ukoliko nam to bude jedini izbor, znamo i to. Očekujem da čelnici lige energičnim merama obezbede regularnost u cilju njenog daljeg opstanka. U protivnom biće tu mnogo stvari da se kaže, bez opterećenja i stalnog podsećanja ko je od srpskih klubova kada i kako ušao u regionalno takmičenje.
Čović smatra da je Zvezda bila oštećena i u 16. kolu protiv Olimpije u Ljubljani (74:73).
-Ne želim da budem paranoičan, ali ne mogu da ne razmišljam o tome da na utakmici sa Olimpijom nije oštećena samo Zvezda već i srpska košarka. Izgleda da se na čudan način projektuje plasman klubova u ligi kako srpski timovi ne bi imali prolaz u evro takmičenja. Ili da se vodi računa o tome ko mora da bude drugi u ligi kako bi se u Tel Avivu igralo “planirano“ finale – rekao je Čović.
Čović je verovao da se loše iskustvo iz Ljubljane neće ponoviti.
-Ono što sam video dovelo me je u situaciju da ponovo razmišljam da je u ABA ligi ugrožena regularnost. Skoro nisam imao prilike da vidim tako arogantno i bezobzirno suđenje kao sinoć sudije Javora koga sam do duela sa Cedevitom smatrao perspektivnim – rekao je Čović i potom nastavio:
-Neverovatno je koliko nepoštovanja pojedine sudije imaju prema treneru kakav je Pešić, a i o samoj tradiciji Crvene zvezde. Varaju se ukoliko misle da će im to i ubuduće biti dopušteno – poručio je Čović.

 

Povezana vest:  SRBIJA - KINA, Srbija ubedljiva na poslednjoj proveri pred SP