raduljica_par_hel

REGIONALNA LIGA
Partizan bolji od Širokog, uspešan debi Džejmsa
 
Košarkaši Partizana savladali su večeras u hali Pionir ekipu Širokog sa 86:59 (20:21, 12:15, 27:9, 27:14) u utakmici 20. kola Jadranske lige.
Crno-beli su do 14. pobede u regionalnom takmičenju došli posle dobre igre u drugom poluvremenu, posebno trećoj četvrtini kada su primili samo devet poena.
Gosti su najviše zahvaljući zonskoj odbrani i nervoznom početku izabranika Vlade Jovanovića prvo poluvreme rešili u svoju korist (36:32).
Odnos snaga na terenu promenio se nakon pauze, Partizan se razigrao, pogađao iz svih pozicija, a preokret je najavio debitant Dominik Džejms koji je sa sedam poena režirao seriju od 11:0.
Amerikanac je susret završio sa 13 poena i šest asistencija i tako pokazao da je Partizan za nastavak sezone pronašao dobro rešenje na poziciji organizatora igre.
Miroslav Raduljica predvodio je domaćina sa 19 poena, 13 je postigao Milan Mačvan, dok se kod gostiju istakao Kolmen Kolins sa 15 poena.
U ostalim utakmicama 20. kola regionalne košarkaške lige sutra se sastaju Olimpija – Krka (18), Makabi – Budućnost (18) i Zagreb – Zlatorog (20).

 

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Crvena zvezda u polufinalu Kupa Koraća