vlada_jovanovic_kup_polufinale

KUP RADIVOJA KORAĆA

Jovanović: Visok ritam i velika želja doneli pobedu

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je večeras da je njegova ekipa u odličnom ritmu odigrala polufinale Kupa Radivoje Koraća protiv Radničkog (96:75), ali da nema mesta samozadovoljstvu zbog ubedljive pobede.

-Odigrali smo meč u visokom ritmu. Za kup takmičenje je važna forma ekipe, ali je najbitnija želja za pobedom. Ovih 20 poena razlike mogu da budu mač sa dve oštrice, ali sada u ekipi ne sme da bude mesta samozadovoljstvu – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Nišu.

Povezana vest:  Radonjić zadovoljan pobedom i igrom

Najbolji pojedinci u taboru crno-belih večeras su bili plejmejker Dominik DŽejms i centar Raško Katić.

-U našem klubu se radi tako da svako od igrača može da iskoči, a danas je to bio Katić. Što se tiče DŽejmsa, njega je ekipa dobro prihvatila i večerašnja partija je upravo posledica toga – zaključio je trener branioca trofeja u nacionalnom kupu.

Povezana vest:  Kuzmić: Dobro sam, za nekoliko nedelja na terenu

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić ocenio je da su ga sudije zasluženo isključile na početku četvrte deonice.

-U pojedinim trenucima smo izgubili živce i pravili smo dosta grešaka. Čini mi se da dva faula koja su svirana na Dejvidu Sajmonu nisu postojala, zbog čega sam se ja iznervirao i na kraju su me sudije zasluženo izbacile – kazao je Nikolić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bjelica pet poena, Marjanović i dalje na klupi

Na konferenciji je trebalo da se pojavi i centar Sajmon, ali na kraju nije došao kako bi, prema Nikolićevim račima, bila izbegnuta priča o sudijama.

-Partizan nas je potpuno nadmašio u skoku. Da je Dejvid Sajmon imao više prostora, mogla je da bude neizvesna završnica jer niko nema rešenja za najboljeg igrača Jadranske lige – zaključio je Nikolić.