pesic_kup

Pešić selektor reprezentacije Nemačke

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić postaće selektor reprezentacije Nemačke, saopšteno je danas na sajtu kluba. Pešić je posle konsultacija sa rukovodstvom kluba dobio odobrenje da preuzme selekciju sa kojom je 1993. godine postao prvak Evrope.

-Dugo sam razmišljao, pre svega zbog obaveza u započetom projektu sa Crvenom zvezdom, ali sam nakon razgovora sa rukovodstvom kluba odlučio da prihvatim poziv prijatelja iz nemačkog saveza – rekao je Pešić, koji će predvoditi „pancere“ u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Bogdanović vodio Kingse do pobede, solidna partija Bjelice

On je dodao da se novonastala situacija neće odrzati na njegov angažman na klupi crveno-belih, osim da i ove godine neće imati odmor. Predsednik Zvezda Nebojša Čović izrazio je zadovoljstvo činejnicom da će trener biti selektor tako ambiciozne reprezentacije kakva je Nemačka.

-Dugo sam razmatrao opciju da Pešiću damo saglasnost da preuzme selekciju Nemačke, a u konsultacijama sa ljudima iz uprave kluba zajednički smo doneli pozitivnu odluku. Zvezdi je čast da njen trener bude selektor reprezentacije Nemačke i Pešić je sam pristao da se odrekne godišnjeg odmora – rekao je Čović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durent rekordom karijere vodio Oklahomu do pobede u Dalasu

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana u šali je dodao da je jedan od razloga odlaska Pešića na klupu Nemačke i taj što želi da oraspoloži kancelarku Angelu Merkel da Srbiji da status kandidata za ulazak u Evropsku uniju.