jelena_jankovic_rim_4

WTA DUBAI

Janković u četvrtfinalu Dubaija

 

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju, pošto je danas u drugom kolu savladala Italijanku Flaviju Penetu sa 6:4, 6:2. Janković je i pored oscilacija u igri, naročito u prvom delu meča, pronašla način da na kraju ubedljivo matira Italijanku i plasira se među osam najboljih u Dubaiju. Srpska teniserka je prekinula niz od dve vezane pobede Penete.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Berdih prvi četvrtfinalista Rodžers kupa

Janković je u meč ušla prilično bezvoljno, dopustivši protivnici da preuzme inicijativu i povede sa 3:1, uz brejk u četvrtom gemu. Srpsku teniserku je „probudilo“ rano vođstvo Italijanke tako da je napravila preokret i serijom od četiri gema povela sa 5:3.

Italijanka je potom jedva smanjila na 5:4, spasivši pritom tri set lopte, ali Janković nije ispustila šansu da svojim servisom dođe do prednosti od 1:0 u setovima. Naša teniserka je nastavila u istom ritmu, odmah napravila brejk u drugom setu, a zatim još jedan za vođstvo od 3:0.

Povezana vest:  Početkom oktobra odluka o suspenziji Marije Šarapove

Peneta je uspela da zaustavi pravu lavinu udaraca srpske teniserke vrativši jedan brejk (3:1), i smanjivši na 3:2, ali je Janković do kraja meča jakim defanzivnim udarcima držala distancu u odnosu na Penetu, što je bilo dovoljno za pobedu.

Prvi reket Srbije će se u borbi za polufinale sastati sa pobednicom duela između Čehinje Lusi Safarove i Australijanke Samante Stosur. Janković u međusobnim duelima vodi protiv Safarove sa 5:1, a protiv Stosur sa 4:2.

Povezana vest:  Đoković za CNN: Čast mi je što sam uz Agasija i Lendla