pesic_i_igraci_cz_lasko

Svetislav Pešić: Protiv nas svi ulažu dodatnu energiju

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je danas da svi protiv njegovog tima igraju sa dodatnom energijom i dodao da u predstojećem duelu sa Zagrebom očekuje da publika „pogura“ domaćina ka novoj pobedi.

-Zagreb ima visok individualni kvalitet i veliko iskustvo. Trener Androić im je preokrenuo stvari, jer je uspeo od grupe individualaca da napravi tim. Čak su i u Evroligi beležili odlične rezultate. Očekujemo da publika stane iza nas, iza ovih mladih igrača i pomogne nam da pobedimo – rekao je Pešić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Povezana vest:  CSKA pobedio Galatasaraj u prvom kolu Evrolige

Zagreb je u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja zabeležio 11 pobeda i devet poraza, dok crveno-beli imaju učinak 8-12.

-Korak po korak napredujemo i u tom svetlu očekujemo iskusnu ekipu Zagreba. U Pioniru sve ekipe pronađu neku dodatnu energiju da nam se suprotstave. Koja je to energija ja pojma nemam, ali vidim u očima protivničkih igrača da izvlače maksimum iz sebe. Trče, skaču, igraju odbranu, sve na granici izdržljivosti, kao da smo mi osvojili sve titule u poslednjih 50 godina – istakao je Pešić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta bolja od Majamija

Trofejni stručnjak juče je postigao i dogovor o preuzimanju reprezentacije Nemačke.

-Nemačka se prijavila za organizaciju EP 2015. godine i onda je predsednik Saveza želeo da se vratim u nacionalni tim. U međuvremenu se desilo da Nemci odustanu od organizacije, tako da nisam više video smisao u tome. Nisu odustali, Vajs je bio pre dve-tri nedelje kod mene u Beogradu i dogovorili smo se da pomognem koliko mogu – zaključio je Pešić.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Radnički u polufinalu

Crveno – beli su odlučili da ulaz na utakmicu sa Zagrebom bude besplatan, kao znak zahvalnosti navijačima za podršku na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Takođe, kao predigra utakmice prvog tima biće održano i svečano otvaranje Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore (16.30), kao i utakmica između juniora Crvene zvezde i Union Olimpije (17.30).

Utakmica 19. kola Jadranske lige Crvena zvezda Beograd – Zagreb igra se sutra od 20.30 u hali Pionir.