radnicki_cibona_i_muta_nikolic

REGIONALNA LIGA

Pavković: Pobeda u Izraelu bila bi ravna senzaciji

 

Košarkaš kragujevačkog Radničkog Miljan Pavković izjavio je danas da bi pobeda u poslednjem meču Jadranske lige protiv Makabija bila ravna senzaciji.

-Sve zavisi od njih, favoriti su ne samo u susretu sa nama već i na završnom turniru regionalne lige. Svesni smo da bi pobeda bila prava senzacija za sve nas, a nekim od igrača i najveća u karijeri – rekao je Pavković.

Povezana vest:  Veličković najkorisniji igrač 17. kola ABA lige

Kapiten Radničkog je dodao da Makabi snagu pokazuje čitave sezone tokom koje je zabeležio samo jedan poraz i to na gostovanju ekipi Zagreba.

-Igraju jako organizovano, ništa ne prepuštaju improvizaciji, tačno znaju kada i kako napadaju sve svoje rivale. U svaki meč uzaze isto, sa jednakom energijom i željom za pobedom. To su pokazali i protiv nas u Kragujevcu, ali i juče protiv Crvene zvezda kada su pobedili još ubedljivije – rekao je Pavković.

Povezana vest:  Cirbes i Kinzi: Sjanom timskom igrom do pobede u Atini

Pavković šansu tima iz Šumadije vidi u gustom rasporedu protivnika i eventualnom umoru.

-Makabi ima svega dva dana da se spremi za ovu utakmicu, a moguće je i da će trener Blat odmarati neke igrače. Sa druge strane, ko god da zaigra, neće mu biti dopušteno da ugrozi njihovu reputaciju, pogotovo ne na domaćem terenu – rekao je Pavković.

Povezana vest:  Čović: Ne želim ništa da komentarišem

Radnički je trenutno osmi na tabeli sa skorom 12-13, a kolo pre kraja tim Miroslava Nikolića je nadmašio domete iz prethodne dve sezone, kada je bio 11. (2009/2010) i 10. (2010/2011). Utakmica 26. kola Jadranske lige Makabi – Radnički na programu je u subotu od 18 časova.