euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Makabi iznenadio Panatanaikos

 

Košarkaši Makabija pobedili su večeras u Atini posle produžetaka Panatanaikos sa 94:92 (20:24 21:19 20:15 22:25 11:9) i trijumfom na gostovanju izjednačili u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Panatanaikos je prvi meč rešio ubedljivo sa 22 koša razlike u utorak, ali je večeras viđena znatno izjednačenija borba u kojoj su košarkaši iz Tel Aviva uspeli da dođu do trijumfa.

Povezana vest:  Jovanović: U derbiju favorit postoji samo na papiru

Posle bolje igre domaćih početkom meča Makabi je odličnom igrom u trećoj četvrtini preokrenuo rezultat i prešao u vodstvo. U neizvesnoj završnici regularnog dela meče izjednačenje atinskom timu doneo je Kostas Kajmakoglu sa linije slobodnih bacanja. Makabi je imao poslednji napad ali šampiona Izraela nisu uspeli da upute šut ka košu.

U nastavku napad grčkog tima predvodio je centar Majk Batist, koji je pogađao pod košem, ali je ključne poene i pobedu Makabiju doneo David Blu sa dve vezane trojke u završnici produžetka. Kit Lengford je za izraelski tim ubacio 17 poena, Blu je zabeležio 16 koševa a Jogev Ohajon i Devin Smit dali su po 15.

Povezana vest:  Partizan se kockao, ali na kraju pobedio Huventud

Najbolji u redovima domaćih bio je Kostas Kajmakoglu koji je ubacio 20 poena, Batist je postigao 16. Izraelci su brejkom u gostima došli u priliku da sa dve pobede kod kuće obezbede nastup na fajnal-foru u Istanbulu. Sledeći meč je na programu u Tel Avivu 27. marta a naredni duel dva dana kasnije.

Ukoliko posle četiri utakmice rezultat u seriji bude 2:2 odlučujući meč igraće se u glavnom gradu Grčke.

Povezana vest:  Priznanja začetnicima košarke u Srbiji