euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Panatinaikos pobedio Makabi i izborio majstoricu

 

Košarkaši Panatinaikosa savladali su večeras u Tel Avivu ekipu domaćeg Makabija sa 78:69 (17:19, 24:17, 13:14, 24:19) i izjednačili rezultat na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Peti meč dva rivala koji će odlučiti učesnika završnog turnira elitnog takmičenja biće odigran 4. ili 5. aprila u Atini.

Aktuelni evropski prvak utišao je bučne domaće navijače i zasluženo izborio majstoricu. Tim Željka Obradovića igrao je večeras veoma dobro, sigurno i precizno, a prednost iz druge četvrtine rutinski je sačuvao do poslednjeg dela susreta, kada je zadao „završni udarac“ i obezbedio ubedljivu pobedu. Panatinaikos je tako ostvario cilj i uspeo u nastojanju da odluka o učesniku završnog turnira ipak padne u petom meču, kada dočekuje Makabi pred svojim vernim pristalicama.

Povezana vest:  Kvalifikacije za EP košarkašica, Srbija ostvarila drugu pobedu

Atinjane su do uspeha predvodili Kalates sa 15, Jasikevičijus sa 13 i Kajmakoglu u Dijamantidis sa po 12 poena, dok su u redovima Makabija Smit i Lengford ubacili po 14, a Elijahu 12 poena. Plasman na „fajnal-for“ Evrolige, od 11. do 13. maja u Istanbulu, već je obezbedila Barselona, koja je sa 3:0 eliminisala Uniks.

Sutra se sastaju Bilbao – CSKA Moskva (trenutni rezultat u seriji 1:2) i Olimpijakos – Montepaski Sijena (2:1).

Povezana vest:  Zvezda poziva na fer-plej