vlada_jovanovic_par_ced

Jovanović: Specifična utakmica, bilo je teško igrati

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je posle nove pobede u večitom derbiju da je bilo teško igrati, jer je, prema njegovoj oceni, pre meča stvorena atmosfera da Crvena zvezda „mora da pobedi“.

-Bila je ovo specifična utakmica. Posle tri dobijena međusobna susreta stvoren je pritisak na obe ekipe, ali čini mi se više na Partizanu. Kao da je došlo vreme da pobedi Zvezda. Odigrali smo promenljivo večeras, Zvezda je šuterski dobro ušla u meč i to im je omogućilo da dugo budu u egalu – rekao je Jovanović.

Trener crno-belih je dodao da je u trećoj četvrtini njegov tim imao pad koncentracije, kako u napadu tako i u odbrani.

Povezana vest:  Poraz Portlanda od Dalasa, odlična partija Lilarda

-Pritiskali su nas po celom terenu, što je i logično, jer igramo sa samo jednim plejmejkerom. Iz tog razloga smo više nego što je trebalo šutirali trojke. Osetilo se to na terenu, ali Džejms je izdržao junački do kraja i hvala mu na tome – istakao je Jovanović.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić nije želeo da umanji pobedu Partizana, ali je naveo da su protivnički igrači izvodili više slobodnih bacanja.

-Sviralo se dosta penala, Partizan 32-24, a mi 13-10. Zadovoljan sam procentom, ali nismo mogli da vidimo kako smo šutirali, jer u prvoj četvrtini nismo izveli nijedan. Momci su dali koliko su mogli, nisu maksimum, ali imali su dobar pristup i moramo tako da nastavimo – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Zvezda dočekuje Strazbur u Kombank areni

On je dodao da Amerikanac Omar Tomas, koji je nedavno pretučen u jednom beogradskom klubu, nije želeo da napušta ekipu i ode u SAD.

-Razmišljali smo šta da radimo, košarkaši su bili za to da igra. Nismo ga ubeđivali, ostao je u zemlji, hteo je da pomogne ekipii i nije želeo da remeti timski duh. Mi nemamo puno takvih igrača. Tomas nije imao bolove, ali nije mogao da trenira zbog rana, koje se ne vide – objasnio je Pešić.

Povezana vest:  Mark Gasol propušta Evropsko prvenstvo

U rezultatski neizvesnoj utakmici Partizan je ključnu prednost stekao sredinom poslednje četvrtine, kada su trojke pogodili Milan Mačvan i Danilo Anđušić.

-Zaslužena pobeda Partizana. Agresivna igra je dala rezultat i držali smo se do poslednje četvrtine, međutim, to nije bilo dovoljno. Posustali smo u finišu, a oni su ekipa sa kojom se mora boriti do kraja – rekao je Andrija MIlutinović.

Jedan od najboljih pojedinaca u Partizanu, Milan Mačvan, rekao je da je najbitnije da se šampion vratio na pravi put posle poraza u Kragujevcu i izrazio nadu da će nastaviti u istom ritmu već u narednom meču protiv Vojvodine.