nba_novi_logo

NBA VESTI

Čikago skupo platio pobedu

 

Prvak Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Čikago Buls uspešno je startovao u četvrtfinalu plej ofa pošto je savladao Filadelfiju sa 103:91 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Bulsi su, međutim, pobedu skupo platili pošto će u nastavku doigravanja za titulu biti lišeni pomoći svog najboljeg igrača Derika Rouza. Samo minut pre kraja utakmice Rouz je posle jednog doskoka ostao da leži na terenu a prvim pregledima je ustanovljena teža povreda ligamenata kolena. Do povrede Rouz je apsolutno bio centralna figura susreta o čemu svedoči i njegova statistika: 23 koša, devet skokova i isto toliko asistencija.

Uz Rouza dobru partiju u redovima Čikaga pružili su još Ričard Hamilton sa 19 i Luol Deng sa 17 poena. Pored utakmice u Čikagu, u Istočnoj konferenciji odigrana su još dva meča. Majami je na svom terenu deklasirao Njujork – 100:67, dok je Orlando iznenadio Indijanu u Indijanapolisu, savladavši je sa 81:77.

Povezana vest:  Hju „Bebi Šek“ Džouns odnosi pobedu na međunarodnom košarkaškom jedan na jedan takmičenju održanom na „Steni“, Dušan Domović-Bulut predstavnik Srbije među 32 najbolja igrača

Predvođen Lebronom Džejmsom Majami je već do poluvremena stekao nedostižnu prednost (54:31). Za 32 minuta Džejms je ubacio isto toliko koševa, pri čemu je imao četiri asistencije i četiri ukradene lopte.

Na suprotnoj strani potpuno je podbacio Karmelo Entoni koji je utakmicu završio sa svega 11 poena, uz katastrofalno slab procenat šuta iz igre. Pogodio je tek tri puta iz 15 pokušaja.

Povezana vest:  Dangubić: U Zvezdu zbog Evrolige

Neverovatan preokret dogodio se u Indijanapolisu. Samo četiri minuta pre završetka meča Indijana je imala prednost od sedam koševa – 77:70. Od tog trenutka igrao je samo Orlando. Serijom 11:0 u kojoj je Džejson Ričardson pogodio dve „trojke“ gosti su uspeli da naprave brejk koji bi ovu seriju mogao da učini mnogo neizvesnijom nego što se to činilo po saznanju da će biti liseni pomoći svog najboljeg igrača Dvajta Hauarda.

Najuzbudljivije je, ipak, bilo u Oklahomi gde je domaćin savladao aktuelnog sampiona NBA lige ekipu Dalasa sa 99:98. Devet sekundi pre kraja susreta Dirk Novicki je iz slobodni bacanja doveo Dalas u vođstvo 98:97. Odgovornost za poslednji napad Oklahome preuzeo je, naravno, Kevin Ðurent. Iz gotovo nemoguće situacije, preko ruku dvojice suparnika, sa zvukom sirene pogodio je koš i domaćinu doneo dragocenu pobedu.

Povezana vest:  Mijailović: Greške, a ne krađa; Čović: Nema tenzije kad...

Uz Ðurenta, koji je utakmicu završio sa 25 poena, u redvodima Oklahome istakli su se još Rasel Vestrbruk sa 28, Serž Ibaka 22 i Džejms Harden sa 19 koševa, dok su bolji od ostalih u Dalas u bili Novicki sa 25 i Džejson Teri sa 20 poena.

Rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Čikago – Filadelfija 103:91 (1:0 u pobedama)

Majami – Njujork 100:67 (1:0)

Indijana – Orlando 77:81 (0:1)

ZAPADNA KONFERENCIJA.

Oklahoma – Dalas 99:98 (1:0)

Četvrtfinala serija plej ofa igra se do četiri pobede