sala za igru

ŠAH VESTI

Damljanović sam u vođstvu

 

Velemajstor Branko Damljanović preuzeo je večers vođstvo na tabeli državnog prvenstva u šahu koje se igra u Vrnjačkoj Banji. Damljanović je u šestom kolu crnim figurama savladao velemajstora Danila Milanovića, dok su dvojica najboljih srpskih igrača, velemajstori Ivan Ivanišević i Rober Markuš, neđusobnu partiju završili remijem.

Rezultati šestog kola: Pikula-Marković remi, Sedlak-Bodiroga 1:0, Milanović-Damljanović 0:1, Miladinović-Abramović remi, Popović-Perunović remi, Bogosavljević-Inđić remi, Markuš-Ivanišević remi.

Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Prva medalja Kanade na SP u Oslu

Na tabeli vodi Damljanović sa pet poena, ispred Ivaniševića sa 4,5 i Perunovića sa četiri poena. Po 3,5 poena osvojili su Popović, Bogosavljević, Markuš i Inđić, a po tri poena imaju Sedlak I Abramović.

Pikula je osvojio 2,5 poena, Milanović i Miladinović po dva, Bodiroga 1,5, a Marković pola poena. Sutra (15.30) igra se sedmo kolo, a turnir se završava 5. maja. Titulu brani Ivanišević.

Povezana vest:  POSLEDNJI SKOKOVI SJAJNOG SKI SKAKAČA, Adam Mališ završava svoju karijeru – poslednji skokovi na Adam’s Bull’s Eye