nba_novi_logo

NBA VESTI

Klipersi do pobede, posle minus 27

 

Košarkaši Los Anđeles Klipersa napravili su jedan od najvećih preokreta u istoriji NBA lige, pobedivši Memfis u prvom kolu plejofa, rezultatom 99:98, iako se u trećoj četvrtini gubili sa 27 poena razlike. Po Memfis je sve dobro išlo do polovine treće četvrtine, kada je izgledalo da Klipersima preti katastrofa, jer su domaćini vodili sa 84:57.

Povezana vest:  Milojević: Naše neiskustvo došlo do izražaja

Tada sledi neverovatan povratak tima iz Los Anđelesa, predvođenog Nikom Jangom koji koji je postigao 19 poena na utakmici, i serija od 26:1. Dva tima su poslednja dva minuta ušla u neizvesnu završnicu, ali očigledno potpuno indisponirani Grizliji, nisu mogli do pobede.

Utakmica je rešena sa dva uspešna slobodna bacanja Krisa Pola u 23 sekunde. Kliperi su tada poveli sa 99:98, što se ispostavilo da je i konačan rezultat, pošto je u poslednjoj sekundi Rudi Gej iz Memfisa promašio šut za dva poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden stejt ostvario 60. pobedu

Memfis u prvom kolu plejofa nastupa sa četvte pozicije u Zapadnoj konferenciji, a Klipersi sa pete. Sledeća utakmica se igra u sredu uveče, ponovo u Memfisu.