nba_novi_logo

NBA VESTI

Oklahoma i Majami poveli sa 2:0, Indijana izjednačila

 

U noćas igranim utakmicama prve runde plej-ofa američke NBA lige košarkaši Oklahome pobedili su Dalas sa 102:99, Majami je bio bolji od Njujorka sa 104:94, a Indijana od Orlanda sa 93:78. Oklahoma i Majami sada vode sa 2:0 protiv svojih rivala u prvoj rundi plej-ofa, dok je Indijana izjednačila na 1:1. Sve tri ekipe slavile su pred svojim navijačima.

Pobedu Oklahomi obezbedio je Džejms Harden pošto je u odlučujućim trenucima utakmice bio precizan sa linije slobodnih bacanja. U poslednjim sekundama izjednačenje je pokušao da donese Džejson Teri, ali nije pogodio šut za tri poena.

Povezana vest:  Čović: Raspad Crvene zvezde je jednak nestanku Srbije

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dirk Novicki sa 31 poenom, dok su domaći tim predvodili Rasel Vestbruk sa 29 i Kevin Durant sa 26. Durant je imao i deset skokova. Majami je na Floridi sve vreme imao kontrolu u meču sa Njujorkom, a domaći tim do pobede su vodili Dvejn Vejd sa 25, Kris Boš sa 21 i Lebron Džejms sa 19 poena. Džejms je imao još devet asistencija i sedam skokova.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Cibone za prvo mesto na tabeli

U ekipi Njujorka najbolji je bio Karmelo Entoni sa 30 poena i devet skokova. Amare Stodemajer je dodao 18 poena i sedam skokova, a kako prenose američki mediji, on je posle utakmice razbio staklo iza kojeg se nalazio protivpožarni aparat, zbog čega mu je ukazana medicinska pomoć.

U duelu Indijane i Orlanda odlučujuća je bila treća četvrtina, u kojoj je domaći tim serijom 25:5 došao do 15 poena prednosti.

Povezana vest:  Karadžić: Za sada sve ide po planu

Indijanu su do izjednačenja u seriji vodila trojica igrača sa po 18 poena – Deni Grendžer, Dejvid Vest i Džordž Hil. Poen manje postigao je Pol Džordž, koji je imao i osam skokova. Po broju uhvaćenih lopti istakao se i Vest sa 11, dok je Roj Hibert imao 13 skokova. Najefikasniji u ekipi Orlanda bio je Glen Dejvis sa 18 poena, a imao je i 10 skokova.