nba_novi_logo

NBA VESTI
Majami i Oklahomu samo korak deli od polufinala
 
Majami i Oklahoma nalaze se na korak od polufinala plej ofa Istočne, odnosno Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) pošto su jutros protiv svojih rivala, Njujorka, odnosno Dalasa, poveli sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
U njujorškom Medison Skver Gardenu domaćin je na poluvremenu imao četiri poena prednosti (40:36). Već posle treće četvrtine, koju je dobio sa 22:16, Majami je nagovestio preokret da bi u poslednjoj deonici (29:14) definitivno dotukao protivnika.
Pokretač svih pozitivnih stvari u redovima Majamija bio je Lebron Džejms koji je utakmicu završio sa 32 koša i osam skokova. Dvejn Vejd je dodao 20, a vrlo efikasan bio je i Mario Calmers sa 19 poena.
Na suprotnoj strani prednjačio je Karmelo Entoni sa 22 koša i osam uhvaćenih lopti, a raspoložen za igru bio je još jedino Tajson Čendler koji je uz deset poena, čak 15 puta bio najviši u skoku.
Naredna utakmica, takođe u Njujorku, igra se u noći između subote i nedelje.
Noć između subote i nedelje mogla bi, uz Njujork, da bude poslednja u ovogodišnjem šampionatu i za Dalas.
Aktuelni šampion najjače košarkaške lige sveta doživeo je treći poraz u duelu sa Oklahomom i po svemu sudeći nalazi se pred eliminacijom već u četvrtfinalnoj fazi plej ofa.
Kevin Djurent, Rasel Vestrbuk i Serž Ibaka bili su nemilosrdni prema Teksašanima, a najbolja ilustracija njihove nadmoći ogleda se u krajnjem rezultatu – 95:79 za Oklahomu. Ðurent je ubacio 31 koš, Vestrbuk 20, dok je Ibaka, uz deset poena imao i 11 skokova.
U poraženom Dalasu najbolji utisak ostavio je Nemac Dirk Novicki sa 17 koševa i devet uhvaćenih lopti.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Njujork – Majami 70:87 (0:3 u pobedama)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
Dalas – Oklahoma 79:95 (0:3)

 

Povezana vest:  Radonjić: Igrali smo dobro, ali iskustvo presudilo