nba_novi_logo

NBA VESTI

Indijana prošla,Čikago, Atlanta i Denver produžili serije

 

Košarkaši Indijane plasirali su se u drugo kolo plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu pobedili Orlando sa 105:87 i tako slavili sa 4:1 u seriji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Deni Grejndžer sa 25 poena. Indijana će u sledećem kolu igrati sa pobednikom duela Majami-Njujork, u kome tim sa Floride trenutno vodi sa 3:1 u seriji.

Tim s najboljim učinkom u prvom delu sezone, Čikago, uspeo je da ostane „u životu“, pošto je kod kuće pobedio Filadelfiju sa 77:69 I tako smanjio na 3:2 u seriji. Čikago su do pobede doveli Luol Deng sa 24 poena i Karlos Buzer sa 19 poena i 13 skokova. Bulsi su tako i dalje u seriji u kojoj su u prvoj utakmici ostali bez najboljeg igrača Derika Rouza, koji je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, a u trećoj bez Žoakima Noe, koji je propustio i ovaj meč. Filadelfiju je predvozio Džru Holidej sa 16 poena.

Povezana vest:  KSS donira opremu domu sportova u Bujanovcu

Atlanta je u finišu meča uspela da pobedi Boston 87:86 i tako ostane u seriji u kojoj Seltiksi sada vode sa 3:2. Veliku partiju odigrao je Al Horford, koji se prvi put posle januara i duge pauze zbog povrede našao u startnoj postavi.

On je završio meč sa 19 poena i 11 skokova, a pogodio je poslednja dva koša za Atlantu, i potom odigrao sjajno u odbrani i doneo Hoksima trijumf. Boston je mogao da odnese pobedu kada je Rejžon Rondo ukrao presekao ubačenu loptu 10 sekundi pre kraja i krenuo ka košu Atlante, ali je Horford uspeo da ga stigne i natera da izgubi kontrolu nad loptom i tako spase meč za Atlantu.

Povezana vest:  Mulaomerović: Partizan ima kvalitet, ali imamo ga i mi

Najefikasniji kod Seltiksa bili su Kevin Garnet i Pol Pirs sa po 16 poena, dok Aleksandar Pavlović nije ulazio u igru. Denver je ostao u igri protiv Los Anđeles Lejkersa, pošto je u gostima izdržao nalet Kobija Brajanta, pobedio sa 102:99 i prišao na 3:2 u seriji. Andre Miler je predvodio Nagetse sa 24 poena, od čega i dva slobodna bacanja 12,8 sekundi pre kraja.

Denver je vodio tokom većeg dela meča, a sredinom poslednje četvrtine imao je i 15 poena prednosti, a onda je Brajant pokrenuo nalet domaćih koji je mogao timu da donese trijumf, ali je bek Lejkersa promašio svoja poslednja tri šuta. On je završio meč sa 43 poena.

Povezana vest:  Na kamp "Košarka bez granica" u Beograd stižu brojni NBA igrači i treneri

Brajant je u poslednjih pet minuta postigao 12 poena, pogodivši četiri trojke, kojima je vođstvo Denvera smanjeno na 98:96, 59 sekundi pre kraja, ali je onda promašio šut iz blizine i trojku.

Rezultati utakmica odigranih u noći između utorka i srede:

Indijana – Orlando 105:87 (Indijana pobedila 4:1 u seriji)

LA Lejkers – Denver 99:102 (3:2)

Atlanta – Boston 87:86 (2:3)

Čikago – Filadelfija 77:69 (2:3)