HSP 10404

HANSAPLAST PROIZVODI ZA ZDRAVA STOPALA

Saveti za preživljavanje na visokim štiklama

Svi vole par cipela s visokom štiklom. Ipak, koliko god zabava, ženstvenost i moda čine život na visokoj nozi, potrebno je razmotriti želimo li održati svoja stopala zdravim i odmornim. U toku života, naša stopala obiđu zemljinu kuglu čak četiri puta. Nose težinu našeg tela, a pritom šetaju, trče, igraju i skaču sa nama. Vreme je da uzvratimo uslugu i da za promenu učinimo nešto za svoja stopala.

Dobra je ideja da kupite pola broja veće cipele. Uvek je dobro ostaviti malo prostora zbog oticanja stopala. U idealnom slučaju, kupujte cipele popodne kada se stopalo malo proširilo.

Nesigurni koraci nisu elegantni, a pored toga dodatno povećavaju rizik od povreda zglobova. Vežbajte svoj seksi hod na štiklama kod kuće pre nego što ponosno prošetate novi par cipela njišući kukovima. Kod visokih štikli, veliki deo težine oslanja se na pregib stopala, što znači da cipele na štiklu zahtevaju sasvim poseban način koračanja i različite pokrete od pokreta u ravnim cipelama. Pokušajte postići kretnju peta-pregib-nožni prst tako da peta i pregib stopala istovremeno dodiruju tlo.

Povezana vest:  Poznati danski golman Peter Schmeichel, postao je Carlsbergov globalni ambasador za UEFA EURO 2012

Nošenje cipela sa visokom štiklom traži duže korake od običnih – tera vas na lagano naginjanje unazad, što izgleda graciozno i omogućava bolju ravnotežu.

Ukoliko ste zavisne od visokih štikli i ne želite ih se odreći ni po koju cenu, budite svesne opasnosti. Kako biste sprečile ortopedske povrede i deformitete stopala i kičmenog stuba, birajte manju visinu peta. Čak i malo niža štikla čini veliku razliku (peta od 5 cm uzrokuje manje probleme od 8 cm).

Nemojte nositi isti par svakog dana, naročito ukoliko pritiskaju ili žuljaju na određenom mestu. Tako ćete sprečiti pojavu kurjih očiju.

Birajte cipele s otvorenim prstom (tzv. ”peeptoes”) s vremena na vreme – vaša stopala neće biti toliko ”zarobljena” u njima.

Pokušajte smanjiti vreme koje provodite noseći cipele na visoku štiklu. Sa sobom ponesite drugi par cipela u autu ili javnom prevozu, pa promenite cipele na odredištu, tj. mestu gde želite nositi cipele na visoku štiklu. I zapamtite: kada vas bole stopala, boli čitavo telo.

Povezana vest:  Nina Agdal zavela Džoa Džonasa

S vremena na vreme obujte ravnu obuću.

Blister bussines2Kada se ipak desi problem – tu je Hansaplast

Ukoliko se na nekom prstu pojavilo kurje oko, iskoristite Hansaplast flaster protiv kurjih očiju. Sadrži aktivne sastojke koji omekšavaju kurje oko: salicilna kiselina u središtu penastog prstena omekšava strukturu kurjeg oka. Koža kurjeg oka je opuštena, što dovodi do povećane hidratacije i omekšanja područja kako bi se kurje oko lakše uklonilo.

Pre upotrebe Hansaplast flastera protiv kurjih očiju zahvaćenu površinu treba temeljno   oprati  i osušiti. Zatim flaster staviti centriranjem jastučeta na vrh kurjeg oka. Menjati flaster na 2 dana. Nakon 4 dana kada je zadebljanje omekšalo lako se može ukloniti u toploj slanoj vodi i sapunom prilikom kupanja. Štiti stopala od daljnjeg pritiska.

Okvirna cena: 190 dinara

Povezana vest:  Adore Chocolat humanitarna akcija

Ako se formirao žulj, flaster stavite na netaknuti žulj. Otvorene žuljeve dezinfikujte. Hansaplast za žuljeve i plikove, zahvaljujući posebnoj hidrokoloidnoj tehnologiji, štiti oštećenu kožu i sprečava nastajanje plikova i žuljeva, a ukoliko su već nastali, ovaj flaster štiti od daljeg pritiska i ublažava bol. Hidrokoloidna tehnologja upija sekret i ubrzava proces izlečenja. Sprečava prodiranje bakterija i prljavštine i može se koristiti i tokom kupanja. Snažno prijanja i ostaje na mestu danima. Idealan za korištenje na nožnim prstima.

Okvirna cena: 501 dinara

Stopala se mogu znojiti i razviti neugodni miris. Hansaplast deo sprej za stopala je blag, ima osvežavajući miris i dugotrajno štiti stopala od nastajanja neprijatnih mirisa. Sa osvežujućim mirisom limuna i bergamota. Sprečava pojavu atletskog stopala. Osvežava i hladi umorne noge koje se naprežu.

Okvirna cena: 302 dinara

Nije svaki flaster Hansaplast. Širom sveta Hansaplast je već generacijama sinonim za flaster nenadmašnog kvaliteta. Hansaplast je brend iza koga stoji 125 godina tradicije, iskustva i znanja.