nba_novi_logo

Filadelfija eliminisala Čikago Bulse

 

Košarkaši Filadelfije napravili su najveće iznenađenje u prvom kolu plejofa NBA lige, izbacivši tim sa najboljim ligaškim učinkom na istoku, Čikago Bulse sa 4-2 u pobedama. Filadelfija je sinoć na svom parketu slavila, posle neizvesne završnice, sa 79:78, čime je Čikago završio ovogodišnje tamičenje. Oba tima su u samu završnicu ušla uz rezultatsku klackalicu.

Povezana vest:  Bojić suspendovao rezultate 11. kola Superlige

Centar Čikaga Omar Asik je, pri vođstvu svog tima od jednog poena razlike, sedam sekundi pre kraja možda mogao i da reši utakmicu, ali je nakon faula napravljenim nad njim, promašio oba slobodna bacanja.

Filadelfija je krenula u brzi kontranapad, da bi upravo Asik napravio faul nad krilom Filadelfije Andreom Igudalom, 2,2 sekunde pre kraja.

Povezana vest:  NBA VESTI, Memfis poslednji učesnik plej ofa

Igudala je pogodio oba slobodna bacanja, dovevši svoj tim u vođstvo od 79-78. Košarkaši Čikaga su imali poslednji napad, ali su promašili šut za tri sa pola terena. Čikago je dominatno odigrao ligaški deo takmičenja, ali se na njihovu nesreću, na samom početku plejofa, povredio najbolji igrač Derik Rouz.

Filadelfija će u polufinalu Istočne konferencije igrati protiv Boston Seltiksa.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Zvezda bolja od Šljonska u pripremnoj utakmici