NLB LIGA

Nikolić: Borićemo se protiv Partizana 

muta_nikolic_1Trener košarkaša kragujevačkog Radničkog Miroslav Nikolić istakao je da će se njegovi izabranici boriti koliko mogu protiv Partizana u sutrašnjoj utakmici 24. kola regionalne NLB lige. 
Nikolić je ocenio da oba kluba mogu biti izuzetno zadovoljni onim što su do sada postigli u sezoni. 
-Partizan se plasirao među osam najboljih klubova u Evroligi i već osvojio jedan trofej u sezoni, Kup Radivoja Koraća, dok smo mi uspeli da izborimo opstanak u regionalnom takmičenju – naglasio je Nikolić. 
On je napomenuo da će mu, pored izostanka duže poveđenog Vladimira Vuksanovića, veliki problem narednih dana predstavljati zgusnut raspored, pošto smatra da Šumadinci nemaju dovoljan fond igrača za tri utakmice u jednoj sedmici. 
-Partizan je apsolutni favorit. Mi smo, međuitm, naviknuti na takvu situaciju, pošto smo u većini susreta NLB lige smatrani za autsajdere – rekao je Nikolić navodeći da je Radnički, uprkos predviđanjima, do sada zabeležio deset pobeda u regionalnom takmičenju. 
Iskusni stručnjak podsetio je da je Radnički u prvom okršaju sa „crno-belima“ u Kragujevcu bio nadomak iznenađenja. 
-Oni su nas tada potcenili, što sutra sigurno neće biti slučaj. Naša šansa je njihov umor od sinoćnjeg meča u Barseloni – zaključio je Nikolić, koji je pre više od deset godina uspešno predvodio najtrofejniji srpski klub. 
Utakmica Partizan – Radnički igra se sutra od 19.30 časova u hali „Pionir“.

Povezana vest:  Itudis novi trener Banvita