spanija_logoŠPANSKA LIGA, VESTI

Alves tera svoju priču

Dani Alves, prvotimac Barselone, ne haje previše za trenutno stanje na tabeli. Iako Barselona ima isti broj bodova Real je od prošlog vikenda zvanično preuzeo lidersku poziciju. Međutim, Brazilac ljutom rivalu to ne priznaje:
– Ne smatram da smo prvi, jer još uvek nismo odigrali međusobni duel u ovom delu sezone. Ostajemo favoriti za osvajanje titule i nema razloga da bilo ko u to sumnja. 
Alves nije zabrinut zbog činjenice da je Barselona s gostovanja Almeriji donela samo bod:
– Ništa nije izgubljeno. Uostalom, do proteklog kola smo delovali ubedljivo, a ipak nas niko nije proglasio za šampione. Karusel se još uvek vrti, a Real će morati da bude veoma umešan ako želi da nas zbaci s trona. 

Povezana vest:  Anelka se vraća u Premijer ligu

Balde ostaje u Madridu

Ibrahima Balde nije često u prvom timu Atletika. Senegalski tinejdžer je i pored te činjenice nagrađen novim ugovorom. Prema njegovim odredbama trebalo bi da ostane na Visente Kalderonu do 2013. Dobru vest je proslavio u prošlom kolu, kad je postigao pogodak u duelu sa Saragosom, omogućivši Madriđanima da kući ponesu bod. Zanimljivo je da Balde nije licenciran za evropska nadmetanja ove sezone. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Grupa A: Rezultati trećeg kola i tabela

Caparros potpisao novi ugovor

Joaquin Caparros će voditi Atletik Bilbao barem do kraja naredne sezone. Treneru je tekući šampionat treći na klupi kluba iz Baskije. Duži staž u modernoj klupskoj eri imao je samo Luis Fernandez, koji je predvodio tim od 1996. do 2000. Ako ne bude nepredviđenih okolnosti, Caparros će se izjednačiti s njim po završetku iduće takmičarske godine u Primeri. 

Povezana vest:  Radnički posle preokreta pobedio Metalac