zvezda_radnicki_igra_1

Zvezda izjednačila protiv Radničkog, odluka u „Jezeru“

 

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu kragujevačkog Radničkog sa 76:62 (19:10, 20:14, 17:22, 20:16), pa su izjednačili rezultat na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije. Treći meč, koji odlučuje o plasmanu u finale plej-ofa, na programu je u petak 1. juna u dvorani „Jezero“ Kragujevcu. Zvezda je u „Pioniru“ mnogo bolje otvorila utakmicu. Nakon početnih 7:7, crveno-beli su napravili seriju 8:0 i agresivnom igrom punih pet minuta nisu dopustili protivniku da poentira.

Povezana vest:  Vujošević: Oscilacije zbog neuigranosti

Izabranici Svetslava Pešića u potpunosti su dominirali u skoku (26:16) u prvom poluvremenu, a koliko su Kragujevčani loše gradili pod svojim košem govori podatak da je domaćin imao deset napada više u prvih 20 minuta.

Pokušao je trener Radničkog Miroslav Nikolić da sa dva plejmejkera u petorci odgovori Zvezdinom ritmu, što je dalo rezultat početkom druge deonice, kada gosti prilaze na 19:15. Međutim, serijom trojki Andreje Milutinovića i Omara Tomasa Zvezda je otišla na odmor s maksimalnih plus 15 (39:24). Visoka prednost domaćina nije obeshrabrila ekipu Radničkog, koja je šutem van linije 6.75 uspela da u nekoliko navrata uhvati priključak (49:46, 56:53). Ipak, tim sa Malog Kalemegdana odbio je sve pokušaje Kragujevčana i nošen podrškom 6.000 navijača zasluženo je izborio pobedu za produžetak polufinalne serije plej-ofa.

Povezana vest:  NBA rezultati, utorak 9. februar

Najefikasniji kod pobednika bili su Tomas sa 23 i Milutinović sa 14 poena, dok su kod Radničkog po devet poena postigli Boris Bakić i Danilo Mijatović. U drugom polufinalu od 20 sati u Novom Sadu igraju Vojvodina i Partizan.