nba_novi_logo

NBA VESTI

Majamiju pobeda protiv Bostona posle produžetaka

 

Košarkaši Majamija pobedili su u noći između srede i četvrtka na svom terenu Boston posle produžetka sa 115:111 (18:24 28:29 35:22 18:24 16:12) i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije. Majami je do pobede na svom parketu stigao posle preokreta, a ekipa iz Masačusetsa imala je veliku priliku da odnese pobedu na Floridi.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan u grupi C Evrolige, sa Realom i Makabijem

Ipak, Hitsi su posle zaostatka na poluvremenu odličnom igrom u trećoj četvrtini preokrenuli i imali priliku da meč reše u regularnom toku. U poslednjem minutu igrač Bostona Rej Alen pogodio je za tri poena i izjednačio na 96:96, da bi u poslednjem napadu Majamija Lebron Džejms iz prodora pogodio samo obruč pa je utakmica otišla u produžetke. U nastavku Hitsi su se bolj snašli od gostiju i zabeležili drugi trijumf u finalu istoka.

Povezana vest:  Srbija deklasirala Hrvatsku

Najbolji u redovima Majamija bio je Džejms sa 34 poena, deset skokova i sedam asistencija. Dvejn Vejd ubacio je 23 koša a Mario Čalmers 22. Pod košem je za Hitse odličan bio Judonis Haslem koji je zabeležio 11 skokova i dodao 13 poena.

Tim Bostona predvodio je nezadrživi Radžon Rondo koji je ubacio čak 44 poena, što mu je rekord karijere. On je pored velikog broja koševa uspeo da zabeleži i deset asistencija i osam skokova, što ipak nije bilo dovoljno za trijumf Seltiksa.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati 19. kola i tabela Jadranske lige

Pol Pirs ubacio je 21 poen a Kevin Garnet 18. Sledeći susret na programu je u Bostonu u noći između petka i subote.

U polufinalu Zapadne konferencije igraju San Antonio i Oklahoma a tim iz Teksasa vodi, takođe, sa 2:0 u seriji.