kolakovic_kzn_septembar_2011

Igor Kolaković: Nemamo više pravo na kiks

 

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković rekao je danas da ekipa nema pravo na grešku na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Japanu i najavio da će svaki meč „igrati na nož“.

-Mi nemamo drugi izbor, želimo na Olimpijske igre. Svaki meč moramo da igramo na nož i da pobeđujemo. Samo pobede u nizu nam omogućavaju plasman u London. Nema nikakve računice, jednostavno, nemamo prava na kiks – rekao je Kolaković novinarima u Tokiju.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Kolaković odredio igrače za Hamamacu

Selekcija Srbije sutra u prvom meču kvalifikacionog turnira igra protiv Japana.

-Japan igra totalno atipično. Imaćemo nakon toga i mečeve sa Kinom i Južnom Korejom. Miran sam, jer su svi igrači zdravi i u dobrom ritmu. Svesni smo šta nas čeka i za koji cilj se spremamo – istakao je Kolaković.

On je dodao da je za predstojeći turnir odabrao 12 trenutno najspremnijih igrača.

Povezana vest:  Dve revanš i jedan prva utakmica četvrtfinala Kupa Srbije u utorak, sredu i četvrtak

-Utakmice sa azijskim ekipama su uvek specifične, zbog njihovog visokog morala. One uvek teže da se na pravi način suprotstave ekipama iz svetskog vrha. Dešavalo se i da ranije izgubimo od njih. Moramo da budemo strpljivi, šanse su svakako na našoj strani – zaključio je Kolaković.

Sutrašnja utakmica Srbija – Japan igra se od 12.05 po našem vremenu u Tokiju. Plasman na OI izboriće pobednik turnira i najbolje plasirani tim iz Azije. Ukoliko pobednik turnira bude azijski tim, na OI će se plasirati i druga najbolje plasirana ekipa sa ovog kontinenta.

Povezana vest:  SENIORKE – XXVII EP 2011. – „ODBOJKA SPAJA“, Od sutra prodaja ulaznica na biletarnici dvorane Pionir