muta_nikolic_zvezda_radnicki (7)

Nikolić: Podbacili Amerikanci
 
Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić izjavio je da je ključ neupeha u polufinanoj seriji plej-ofa loša igra Amerikanaca Dejvida Sajmona i Majkla Skota.
Kragujevčani su sinoć na svom terenu izgubili u majistorici od Crvene zvezde sa 71:76 i tako završili takmičenje u Superligi.
-Bez aktivnijeg učešća naša dva Amerikanca nismo mogli da pobedimo. Slabije su igrali poslednje mečeve, kao da su jedva želeli da odu kući. Zbog slabije igre Sajmona, dao sam priliku drugim igračima, iako sam baš njemu podredio igru Radničkog. Ođednom više nisam video energiju u njemu, ni na treninzima, ni na utakmicama. Moguće je da se štedeo da se ne bi povredio. Mijatović i Marjanović su dobro odigrali na toj “oslabljenoj“ poziciji – rekao je Nikolić.
On je dodao da još ne zna da li će i naredne sezone sedeti na klupi Radničkog.
-Imamo uspešnu sezonu iza sebe, bili smo drugi u regularnom delu prvenstva, ali eto, nismo iskoristili prednost domaćeg terena. Veliki je uspeh da četvrtu godinu u nizu igramo Jadransku ligu. Volim Kragujevac, moguće je da ostanem, a možda je vreme i da odem – rekao Nikolić.
Trener Radničkog je posle meča optužio kolegu iz Zvezde Svetislava Pešića da se služio nesportskim radnjama kako bi se domogao finala, ali je na kraju čestitao crveno-belima na trijumfu.
-Dizali su se tokom prvenstva, igrali sve bolje i u trećoj utakmici su bili borbeniji od nas. Taj meč sam igrao sa više igrača, jer Zvezda je spremnija od nas. Možda sam preambiciozan, ali razmišljao sam i o borbi za titulu. Sa “pravim“ Sajmonom, ali nije mi uzvratio – zaključio je Nikolić.

 

Povezana vest:  Radonjić: Odmah se videlo da je Olimpijakos jako, jako motivisan