lopta_u_kosu

Olimpijakos šampion posle 15 godina

 

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su titulu prvaka Grčke, pošto su večeras u Pireju pobedili Panatinaikos sa 82:76 (24:20, 24:16, 22:20, 12:20) i rešili finalnu seriju plej-ofa u svoju korist sa 3:2. To je Olimpijakosu prvi šampionski trofej posle 1997. godine, a crveno-bele je i tada, kao i večeras, sa klupe predvodio srpski trener Dušan Ivković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Igrač Indijane uhapšen u Njujorku

Olimpijakos je tako na najlepši način završio ovu sezonu u kojoj je nedavno osvojio i titulu evropskog šampiona. Ekipa Panatinaikosa, na čijoj klupi je večeras verovatno poslednji put sedeo Željko Obradović, ostala je bez titule šampiona Grčke prvi put od 2002. godine. Večeras je u timu Olimpijakosa najbolji bio Vasilis Spanulis sa 24 poena, a Jorgos Printezis dodao je na to još 14 poena.

Povezana vest:  Partizan bolji od borbenog Konstantina

Reprezentativac Srbije Marko Kešelj ubacio je pet poena, dok je američki plejmejker Ejsi Lo meč završio sa 10 poena.  U ekipi Panatinaikosa najzapaženiji bio je Nikos Kalates sa 17 poena, a Dimitris Dijamantidis postigao je 13 poena. Centar Aleks Marić ubacio je šest poena.